CBR benadeeld jongeren voor miljoenen!

Met het aanzetten van de reCAPTCHA functie op haar reserveringsplatform TOP lijkt het er op dat het CBR inziet dat ze in grote problemen is beland. Deze functie, waarmee wordt voorkomen dat met behulp van ‘robots’ beschikbare examenplekken worden ‘gevist’, is door het CBR eerder dit jaar (na de lockdown) uitgezet. Volgens een betrouwbare bron staat de reCAPTCHA inmiddels weer aan.

Door de functie uit te schakelen zette Pechtold de mogelijkheid tot misbruik van het CBR reserveringsplatform TOP juist zelf, bewust, wagenwijd open. Zijn collega-directeur Jan Jurgen Huizing erkende in een schriftelijke reactie aan Rijlezz en Kamps op 31 augustus op de hoogte te zijn.

Dit voorjaar uitte Pechtold persoonlijk kritiek op de ‘cowboys in de rijschoolwereld’. NU lijkt het er op dat het juist Pechtold zelf was die de saloondeuren voor die cowbys wagenwijd openzette en de kleine rijscholen én hun tienduizenden leerlingen voor (mogelijk) miljoenen euro’s dupeerde.

Het is overigens bekend bij het CBR dat sommige opleiders wel gebruik maken van slimme (ICT-) handigheden om zeer snel capaciteit op naam te reserveren wanneer het CBR capaciteit vrijgeeft. Wanneer er sprake is van misbruik, zal het CBR daar uiteraard tegen optreden.

Jan Jurgen huizing, directeur CBR in brief op 31 augustus aan rijlezz

Uit de stukken die onze redactie vorige week ontving van rijschoolhouder Henrie Kamps blijkt dit een van de zes kritische vragen te zijn van Kamps. Deze had na eigen onderzoek geconcludeerd dat het CBR, mogelijk ter kwader trouw, deze functie had uitgeschakeld. Waardoor grote eendagsopleiders snel theorie examenplekken konden wegkapen voor gewone leerlingen, zodra er extra plekken beschikbaar werden gesteld door het CBR.

Kamps leverde zelfs de bewijzen dat zijn leerlinge Rianne bijna 3 maanden moest wachten voor een examenplek via zijn rijschool, terwijl ze via TurboTheorie.nl al binnen 1 week een plekje kreeg bij het CBR in Enschede. “Maar dat kostte dan wel €100,– extra” Datzelfde overkwam duizenden jongeren….

In 2019 lag Kamps al in de clinch met het CBR, omdat een Helpdesk-medewerker hem vertelde dat TurboTheorie rechtstreeks belde met de afdeling Planning bij het CBR om theorie-examens in bulk aan te kopen.

Naast deze kwestie ontdekte de klokkenluider uit de schoolwereld, nog veel meer onrechtmatige zaken via het CBR TOP platform.

fragment uit reactie directeur Huizing op 31 augustus

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer