CBR Claim start crowdfunding!

De initiatiefnemers achter CBR Claim.nl willen op 1 januari starten met een crowdfunding actie om een kwart miljoen euro op te halen. Dit bedrag moet de oorlogskas vormen om procedures op te starten tegen het het zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) CBR. CBR Claim gaat jonge mensen helpen om de schade die ze hebben geleden door de handelswijze van het CBR te verhalen op het CBR.

“Er zijn dit jaar al verkennende geweest met de beoogde advocaat om een eventuele strijd tegen het CBR op te starten. Wij hopen dat hij ons met zijn Twentse “Kampfgeist” wil bijstaan in dit titanengevecht” aldus een van de initiatiefnemers.

Wat ons betreft gaat CBR Claim ook gedupeerde rijscholen bijstaan, want het wordt steeds duidelijker dat ook die geschaad zijn in hun belangen door het CBR”

Het gaat om de Enschedese top-advocaat Jérôme de Jong van Lier, tegenwoordig werkzaam bij Damsté Advocaten een gerenommeerd advocatenkantoor. Hij bond, met succes, rond het Millennium de strijd aan met de Piramidespelen…

„Als jonge advocaat moest ik de eerste klacht van een gedupeerde in 1997 afhandelen”, weet Jerome de Jong van Lier (43) nog goed. „Ik deed sprokkelzaakjes: vervelende echtscheidingen of tasjesdieven. Zo kwam deze cliënt op mijn bordje.” De Jong van Lier zou zich ontpoppen tot dé bestrijder van piramidespelen, voor 7000 getroffenen de laatste hoop op weerzien van hun geld. „Ik genoot van die rol. Mijn cliënten waren geen uilskuikens. Ik nam het graag voor ze op, juridisch en door media-aandacht te vragen.”

TROUW, 29 juli 2008

Meer informatie

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer