CBR examinator én vaccin-weigeraar?

[Dit bericht werd op 17 oktober gepubliceerd op het blog RijschoolProf. Wij herplaatsen het bericht vanwege de actualiteit…]

Twee weken geleden zag ik een examinator van het CBR in Enschede naar een kandidaat lopen met een mondkapje in de hand. De examinator gaf de leerling een hand en daarna het mondkapje, na afloop van het ritje weer een hand om de leerling te feliciteren en een hand bij het afscheid…. Allemaal erg opzichtig én demonstratief. Openlijk teken van verzet tegen de regels…..

Velen weten dat deze examinator een van de complotdenkers binnen het CBR team in Enschede is… Da’s al lang geen CBR geheim meer. Iedereen weet dat meerdere lokale examinatoren, met een lange staat van dienst, tegen ‘al dat gedoe’ zijn….

Ik heb de regionale examenmanager hierover (net als voorgaande keren) geïnformeerd en tot op de dag vandaag 0,0 vernomen vanuit het CBR.

Het CBR is erg strikt in de handhaving richting instructeurs én kandidaten; en terecht. Maar ik heb meerdere keren gezien hoe enkelen uit het team in Enschede ‘schijt’ hebben aan de normen en waarden.

Als je als CBR je eigen examinatoren met dit gedrag weg laat komen, hoe kun of durf je dan diezelfde mensen de beoordeling van kandidaten toe te vertrouwen? Of ze na afloop een leuk praatje te laten maken over hoe een kandidaat wel de regels van het verkeer moet opvolgen, rekening moet houden met anderen en nog wat wijsheden?

Want stel dat examenkandidaten op dezelfde wijze met de regels van het verkeer omgaan tijdens het praktijkexamen….? Krijgen ze dan een hand na afloop van het examen of zijn ze dan gezakt?

GERELATEERD

Corona

Onderzoek ‘meerijden’ uitgesteld

Vandaag lezen we op RijschoolPro het volgende: Het CBR heeft in overleg met de rijschoolverenigingen besloten dat de verspreiding van de vragenlijst aan rijinstructeurs, examenkandidaten en examinatoren wordt uitgesteld tot volgend jaar. Door corona kunnen instructeurs al sinds mei 2020 niet meer meerijden bij bijna alle toetsen en examens. “Het CBR heeft in overleg met […]

lees meer
Corona

‘Het had erger gekund…’

We moeten vanaf aanstaande maandag ’s middags om 17.00 uur stoppen. Laten we eerlijk zijn. Natuurlijk is dat extra uurtje eerder stoppen niet prettig, maar het had veel erger gekund. Natuurlijk was in de loop van de vrijdag al weer ‘uitgelekt’ dat er geen harde lockdown komt. “Voor veel andere branches zal de klap een […]

lees meer
Corona

Rijschoolhouders geven goede voorbeeld

Wanneer je onderweg ben met je leerlingen valt het op dat rijscholen tot een contact-beroepsgroep behoren waar het mondmasker structureel wordt gedragen. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met het feit dat veel rijschoolhouders gezagsgetrouw zijn. Niet alleen in het volgen van de verkeersregels, maar ook op andere gebieden. Voor eventuele boetes zou […]

lees meer