Instructeurs Verkeerscollege Brünen ‘wraakten’ examinatrice Daphne….

Rijscholen krijgen van het CBR (ongevraagd) een slagingspercentage. Maar dat percentage klopt niet; het CBR gebruikt onjuiste en onvoldoende parameters en kan het percentage zelf beïnvloeden door examinator-keuze bij de afdeling Planning en via andere trucs…. Zo vermoedde ik dit najaar, voor het eerst in vijf jaar, dat ik bewust een (te) matige examinator vaker dan gebruikelijk kreeg ’toebedeeld’… Dat zorgt voor een niet objectieve examinering van jonge mensen en jaagt ze onnodig op kosten.

Vandaag viel in een gesprek tussen Twentse rijscholen de naam van een examinatrice die volgens de ‘algemene opinie’ eigenlijk helemaal geen examens zou moeten afnemen. Mijn mond viel open… en dit keer zonder geluid…. René Brünen, van de gelijkname grootste rijschool in Twente, vertelde dat CBR examenmanager Mark Keijzers bij hem langs was geweest om te praten over het feit dat instructeurs van Brünen de examinatrice Daphne ‘wraakten’; zij wilden haar niet langer als examinator omdat ze ongeschikt bleek.

Het ging om Daphne. Ik moest onmiddellijk denken aan de eerste en enige keer in vijf jaar dat ik geklaagd heb over een examinator in Enschede. Natuurlijk kwam daarna de kwestie met Bernd Ouwersloot, maar dat ligt anders. Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten, hij zou alleen zijn baan kwijt moeten raken, omdat hij zijn ambtseed heeft geschonden. Zeker nu uit de verklaring van een leerling aantoonbaar blijkt dat hij liegt en dit aanleiding is voor het CBR om zonder onderzoek of beroepsprocedure een rijschool te schorsen, daarna uit te schrijven én publiekelijk aan de schandpaal te nagelen….

Dat kan ik niet van Daphne zeggen. Ik vind haar een leuke verschijning en misschien is het ook wel een leuke vrouw; maar helaas niet geschikt voor het vak van examinator… Nu, vandaag, hoor ik pas voor het eerst dat ik niet de eerste was die dit concludeerde ….

Dit blog zal in de toekomst meer en meer de belangen van consumenten behartigen en dus gaan we het idee uitwerken om examinatoren ook een beoordeling te geven…. Klinkt hard, maar is in onze ogen niet anders dan een onjuist slagingspercentage vermelden op de website van het CBR. Het ‘schuurt’ met de privacy…..

Lees onderstaande mail maar eens die ik stuurde aan CBR examenmanager Mark Keijzers:


GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer