Nederland moet rechtstreeks praktijkexamens gaan reserveren!

Zeer vermoeid oogt de enthousiaste Needse rijschoolhouder van Rijlezz. De lach die volgens zijn leerlingen zo kenmerkend is voor Henrie Kamps …is even weg. Hij heeft de hele nacht wakker gelegen na de intimidatie van gisterenavond. In een uiterste intimidatie poging stuurde directeur CBR Alexander Pechtold de politie op hem af. De uitschrijving van zijn rijschool bij het CBR … blijkt echter minder erg dan collega rijscholen denken...

“Ik heb de laatste maanden veel overleg gehad. Ook met grote opleiders en anderen. Zolang de politiek niets doet aan het verscherpte toezicht dat ze in 2019 hebben opgelegd aan het CBR gaat er niets veranderen. Dus gaan we proberen jonge, ook oudere, Nederlanders in beweging te krijgen om voortaan niet langer via de rijschool, maar rechtstreeks bij het CBR het praktijkexamen te reserveren”

Bij de theorie-examens heeft CBR dat zelf gestimuleerd. Bij de Praktijkexamens hebben ze een ontmoedigingsbeleid. Dat is heel vreemd, want het is hun wettelijke taak om een ieder een examenplek aan te bieden; niet verplicht via een rijopleider.

“Het CBR heeft door de jaren een systeem, of procedure, ontwikkeld waardoor ze de rijschoolwereld in een wurggreep houden. Mij niet meer, want ze hebben mij uitgeschreven. Daardoor heb ik er geen last meer van. Aan de andere kant weet eigenlijk geen burger in Nederland dat je zelf, op ieder gewenst moment, een praktijkexamen kunt doen zonder een rijopleiding..”

Het voordeel van het rechtstreeks reserveren is onder andere dat het soms tot €100,– per praktijkexamen voordeliger is, je zelf het aantal rijlessen kunt plannen én het moment waarop je praktijkexamen wilt doen kunt bepalen.

“Ik weet zeker dat in hoog tempo rijscholen opgelucht adem zullen halen als ze eenmaal onder het juk van het CBR uit zijn. Iedereen die dit nu al doet voelt zich bevrijd” zegt Kamps. Ik ben niet de enige die hiervoor heeft gekozen hoor !

En de Tussentijdse Toets? “Rijscholen kunnen zelf heus wel bepalen of een leerling er klaar voor is. En de meeste jongelui van deze generatie kunnen dat ook wel. Daar hebben ze echt geen ex-politieagenten of ex-militairen voor nodig [examinatoren CBR red.]” zegt Kamps met een kleine glimlach.

“Daarbij is die Tussentijdse Toets volgens mijn onderzoek helemaal niet wettelijk geregeld door het CBR.

Én….het scheelt jonge mensen honderden euro’s!!”

Binnenkort start een publiekscampagne die wordt aangekondigd via www.cbrclaim.nl

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer