Aangifte wegens bedreiging tegen Alexander Pechtold

Na overleg met zijn advocaat heeft de Needse rijschoolhouder besloten aangifte te doen tegen CBR directeur Pechtold. De rijschoolondernemer is al geruime tijd in conflict met het CBR en is meermaals bedreigd door Pechtold.

Maandag stuurde Kamps al een aangetekend schrijven naar het CBR met een melding van een incident en persoonlijke bedreiging door voormalig politicus Alexander Pechtold. De volgende dag pareerde Pechtold met directe uitschrijving van de rijschool bij het CBR, zonder steekhoudende argumenten, zonder onderzoek en zonder beroepsprocedure.

“Het besluit heb ik vannacht genomen. Gisteravond laat hoorde ik voor mijn huis autodeuren dichtklappen en werd er bij mij aangebeld. Er was een moment dat ik voor het ergste vreesde, tot ik via mijn RING deurbel zag dat er een agent stond. Vanwege het zwarte mondmasker oogde het niet fijn. Toen ik opendeed hoorde ik plotseling een tweede persoon, maar zag die niet. Gelukkig bleken het echte agenten, de andere agent (met een forse baard die onder zijn mondmasker uitstak) had zich buiten het gezichtsveld/camerabeeld opgesteld. Bleken later aardige, rustige dienders”

Kamps geeft toe dat hij bang was, bang op repressailes vanuit Pechtold. Hij neemt de bedreigingen zeer serieus.

“Wat ik meemaak met het CBR van Pechtold is zo on-Nederlands dat je er zelfs als ervaren ondernemer van schrikt. De dreigementen zijn enkele maanden geleden begonnen met een anoniem telefoontje van Pechtold. En afgelopen vrijdag herhaalde zich dat. Hij kwam op mij aflopen, stuurde zijn beveiligers weg en bedreigde mij opnieuw. Beide keren heb ik de andere CBR directeur [Jan Jurgen Huizing red.] schriftelijk (aangetekend) geïnformeerd.

Vannacht hebt ik de hele nacht wakker gelegen en de maat is nu vol”

Kamps wordt meer en meer een luis in de pels, omdat hij het CBR beschuldigd van misleiding en verkeerde handelspraktijken. Hij heeft onderzoek gedaan naar oneigenlijkheden in het reserveringplatform van het CBR. Bewijzen van zijn bevindingen zijn al gedeeld met landelijke media.

“Ik hoop dat mijn bevindingen een reden zijn voor de Tweede Kamer om een onderzoek te laten doen naar Pechtold en zijn CBR. Mogelijk zijn jonge mensen, die het rijbewijs willen halen, voor miljoenen belazerd door het CBR.”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer