Waarheid en leugen….

Daar waar de rijscholen in de regio angstvallig stil zijn geworden, maar landelijke organisaties rijschoolhouder Henrie Kamps een hart onder de riem steken en hulp aanbieden is het een mailtje van een eigen leerling van de rijschoolhouder dat hem een brok in de keel bezorgd. De leerlinge die getuige was van het gesprek op 8 november stuurde hem, ondanks het feit dat hij vond dat een jonge meid geen deel moest worden van het conflict met het CBR, onderstaande mail:

“Het is toch verschrikkelijk dat zo’n meid opheldering moet brengen in de leugenachtige beweringen van een zooitje schurken in Rijswijk en enkele ‘rotte appels’ in Enschede” tiert Kamps. Hij is duidelijk aangedaan door de mail.

“Dat is toch logisch.. op een enkele rijschool na durft geen enkele rijschool in Twente er iets van te zeggen. Ongekend, dat is veelzeggend, maar zoals vaker gezegd de meeste van die rijscholen huichelen alleen maar met het CBR. En het CBR is net zo verziekt als dat deel van de overheid dat betrokken is bij de Kindertoeslagaffaire.

Mijn strijd met het CBR is ook niet bedoeld om rijscholen te organiseren. Het zou goed zijn voor die rijscholen die willen overleven richting 2025; maar je merkt dat het rijscholen niets uitmaakt of leerlingen in financieel opzicht geraakt worden de CBR invloed. Leerlingen zijn om geld aan te verdienen, hoe en hoeveel maakt niet uit! Dat is de gedachte in een groot deel van de sector. Het gemiddelde intellectuele niveau is, net als onder de examinatoren, beperkt. Daar maakt Pechtold gebruik van met zijn bravoure.

Ze zijn van hem onder de indruk. Ik niet; niet in zijn hoedanigheid als ex-politicus, niet als CBR bobo en als mens, als ik het schrijnende relaas van Anne Lok lees, al helemaal niet. Ik heb melding gemaakt van telefonische en persoonlijke bedreiging door Pechtold en we moeten maar zien wat dat oplevert!

Voor de rest heb ik geen last meer van dat CBR en die ‘ziekelijke’ fantast. De rijscholen hebben er last en mijn leerlingen, maar die laatste weet ik de komende maanden, jaren wel te mobiliseren.

Iedereen weet dat het management van CBR faalt, maar de angst overheerst. Op zich begrijp ik dat ook nog wel als ik zie hoe schofterig en gewetenloos het CBR management zich gedraagt; “ongekend onrecht’ dat is het niveau.

“Ik vind onderstaande mail fantastisch! Maar het gaat niets opleveren; het management van het CBR en enkele mensen in Enschede weten dit allemaal al. Die zijn niet geïnteresseerd in wat er op 8 november daadwerkelijk is besproken.

“Ik heb zelf gezien hoe iemand uit mijn privésfeer binnen een jaar als CBR-er een hautaine houding aannam en alles wat ze vroeger niet normaal vond dat nu wel vind. Alleen maar oog had voor examinering en geen enkel besef maar van de gevolgen van het onrechtmatige handelen van haar werkgever. Salaris, mooie lease-auto en het gevoel dat het een heel bijzonder ambt is. Wapperend met de armen, jonge mensen (goedbedoeld) ‘de maat nemen, maar voor rest met ogenkleppen op in het leven staan…. Bizar!”

CBR brief met de valse verklaring

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer