Rel rond SBS6 programma ‘Nationale Verkeersexamen 2021’!

Het worden spannende tijden voor de makers van het Nationale Verkeers-examen 2021. In het programma zal CBR directeur Alexander Pechtold een deelpresentatie doen. Hij legt de theorie uit. Saillant detail is dat de CBR directeur afgelopen vrijdag op de dashcam van een Twentse rijschool is vastgelegd toen hij geen voorrang verleende bij het verlaten van het examenterrein bij het CBR in Enschede. Ternauwernood werd een aanrijding voorkomen… als dat een kindje op een fiets was geweest. Pechtold was opgefokt toen hij vertrok…. niet ‘in control’.

En alsof dat al niet voldoende zou zijn om een andere presentator te zoeken: Pechtold liet de lokale rijschool onder druk zetten om de videobeelden niet te delen, te publiceren of te gebruiken. Zo werkt met de presentator in spé.

Het voorval werd direct vermeld op ons blog omdat meerdere rijscholen getuige waren van het voorval, maar op verzoek van de rijschool ook weer snel verwijderd. Hij wilde niet in de problemen komen met het CBR en durfde de beelden niet meer vrij te geven nadat hij was ‘gewaarschuwd’ door het CBR. Intimidatie werkt!

Het CBR heeft afgelopen maandag de rijschool gebeld en aangegeven het niet wenselijk te vinden dat de beelden worden gedeeld of gepubliceerd. Zo werkt dat in Rusland….. ehh CBR land. De rijschool heeft hier gehoor aan gegeven omdat er juist deze week al een rijschool voor een jaar uitgeschreven is vanwege het gebruik van de dashcam op het examenterrein.

Het is natuurlijk ongelofelijk dat Pechtold dwang uitoefent om de compromitterende beelden niet te gebruiken, omdat hij optreed in een tv-programma. Maar het lijkt een patroon in het leven van de D66 coryfee die binnen de rijschoolwereld zwaar onder vuur ligt. ‘Hij zet alles en iedereen onder druk om zijn positie te handhaven’ laat een ex van hem optekenen in een spraakmakend interview in de Stentor.

Deze week zijn de rijscholen in Twente onthutst door de onthullingen over het gedrag van Pechtold op het landelijke webblog SCBR.nl; waar beschreven worden op welke manier Pechtold een persoonlijk conflict uitvecht door te beweren dat een rijschool de dashcam aan heeft laten staan. Die rijschoolhouder is voor minimaal een jaar uitgeschreven bij het CBR, terwijl zijn leerling een verklaring heeft gegeven dat de betrokken examinator liegt. Daarbij lijkt het er op dat Pechtold persoonlijk aan de knoppen zit.

“Alexander Pechtold heeft een verleden met liegen, bedriegen en nu ook bedreigen. Hij heeft weliswaar 200 aangiftes vanwege omkoping omzeilt, maar de Raad van Europa heeft daar inmiddels al over gezegd dat deze integriteitskwestie een grote fout van het Nederlandse kabinet was. Verder is er dat heftige verhaal van zijn ex in de Stentor”

Pechtold had kort voor het incident een heftig persoonlijk conflict met de in opstand gekomen rij-instructeur Kamps die melding heeft gemaakt van bedreiging door Pechtold.

“Pechtold bedreigde mij enkele maanden geleden via de telefoon en kwam vrijdag onverwacht naar mij toelopen, stuurde zijn beide beveiligers weg en bedreigde mij met uitschrijving als ik mijn onderzoek naar een miljoenenfraude binnen zijn CBR niet zou staken” zegt rijschoolhouder Kamps.

“Nadat ons gesprek beëindigd was en hij wegliep vroeg ik hem of ik zijn toestemming had om de dashcam opnames te mogen gebruiken. Hij antwoordde met dedain “Tuurlijk mag jij dat” en stevende weg… Kort daarna zag ik hem met veel te hoge snelheid van het parkeerterrein wegscheuren en veroorzaakte hij bijna een ongeluk door geen voorrang te verlenen”

“Alexander Pechtold, directeur van het CBR, is aanwezig in de studio waar de theorietest wordt gedaan. Hij legt sommige ingewikkelde verkeerssituaties nog even uit en dropt ook wat interessante feitjes. “De theorietest is speciaal voor deze show gemaakt. En is juist leuk en nuttig als je al langer je rijbewijs hebt, want er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Door Het Nationale Verkeersexamen zijn kijkers op een ontspannen manier bezig met verkeersveiligheid. Daar zet ik me samen met collega’s graag voor in.””

SBS6 22 december om 20.30 uur

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer