Zo regelt Alexander zijn zaakjes…

Afgelopen vrijdag heb ik die onverwachte ontmoeting met Alexander Pechtold bij het CBR. Ik stond niet op zijn examenterrein, maar op het parkeerterrein ernaast toen hij met twee beveiligers op mij af kwam lopen. Hij zocht mij op!!

Hij stuurde zijn mannetjes weg en fluisterde mij wat zaken toe. Ik zal het hier niet benoemen, omdat ik dat bewaar voor als het ooit nodig is.

Wel wil ik u vertellen dat mijn dashcam-systeem het gesprek heeft geregistreerd en dat ik de CBR directeur bij het weglopen heb gevraagd of ik de opnames mocht gebruiken. Hij antwoord: “Tuurlijk mag jij dat” Ook dat ligt dus vast voor de toekomst.

Eerder die week is het voorval met, wat later een beveiliger bleek te zijn, opgenomen door mijn dashcam. Ik dacht dat het een collega-rijschoolhouder was die een ‘act’ opvoerde. Een beetje lollig wilde doen. Ik heb hem even daarna nog ge-appt…. (zie onderaan dit bericht)

Als het CBR mij dat toestaat ben ik zeker bereid de beveiliger mijn persoonlijke excuses aan te bieden voor het voorval; moet er voor de kijkers vast ludiek hebben uitgezien. Althans op de dashcam-beelden zag het er wel grappig uit.

Hoewel… achteraf blijkt het dezelfde beveiliger te zijn die mij eerder vorige week lastig viel toen ik op de openbare weg een bijzondere verrichting oefende met een leerling; hij trok aan beide portieren en filmde ons…. buiten het CBR examenterrein. Ik heb het CBR er nog over bericht, maar die zijn niet zo scheutig met excuses.

Die dashcam draait altijd, behalve als mijn leerlingen een toets of examen doen. Iedere leerling kan en wil dat verklaren. Maar ik vraag het ze niet…. het zijn jonge mensen en ik betrek ze niet in een vuile strijd…

Dan mag Alexander Pechtold best wel persoonlijk zijn invloed in de strijd gooien om medewerkers, instructeurs en beveiligers te vertellen wat ze moeten verklaren bij de politie; maar de opnames liegen niet.

Vrijdag deed Alexander op zijn manier alsof mijn woorden hem niet raakten en reed hij weg van het examenterrein. Dat deed hij niet conform Rijprocedure B. Maar hij doet wel meer dingen niet zoals in de wet is verankerd.

Onterecht heb ik van dat moment melding gemaakt op dit blog en gesproken ‘namens’ een collega rijschool. Ik gebruikte te harde woorden en had van hem geen toestemming gevraagd.

Ik heb dat deel direct weggehaald, omdat ik vond dat ik in zijn geval een fout had gemaakt. Hij had gelijk!

Wat hij met de dashcam opnames van dat moment doet is aan hem. Ik zal hem niet, niemand niet, ooit vragen om iets niet te zeggen, anders te zeggen of te delete-n.

app aan ‘grappige’ collega rijschool op 1 december

GERELATEERD

Klokkenluider

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer
Klokkenluider

Dader mishandeling journalist na vier maanden nog niet verhoord!

Op de vraag van teamchef Wolter Albers van de Enschedese politie ‘Waar kunnen wij je mee helpen?” was het antwoord van journalist/klokkenluider Henrie Kamps enkele maanden geleden heel helder. “Zorg dat de provocatie, valse aangiftes en de mishandeling van mij als journalist/klokkenluider in de miljoenenzwendel bij het CBR en de grote rijscholen niet onbestraft blijft”. […]

lees meer
CBR Klokkenluider

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer