CBR dupeert leerlingen Rijlezz!

Vandaag om acht uur kreeg Emily dan eindelijk duidelijkheid vanuit het CBR. Nadat gisteren de CBR directeur Alexander Pechtold hoogstpersoonlijk haar rijschool Rijlezz had uitgeschreven wilde de Eibergse Emily Bisselink duidelijkheid over hoe zij toch vrijdag haar herexamen in de haar vertrouwde lesauto mocht doen. Dat mag van het CBR niet in de lesauto van Rijlezz.

De leerlinge kreeg drie opties, maar wacht nog op een schriftelijke bevestiging.

“Ik vind het allemaal heel erg raar en baal er echt van. Ik heb van Henrie [rijschool eigenaar Kamps red] begrepen dat het CBR de straf vooral geeft omdat hij met de dashcam altijd opnames maakt van een examenrit en dat ook zal blijven doen. Maar dat is gewoon niet waar! Ik heb een tijdje geleden zelf examen gedaan en toen deed hij de stekker er uit en vertelde mij dat dit belangrijk was. Ik wil niet in een andere lesauto dan de zijne!”

De kwestie met Emily geeft volgens Kamps wel aan wat het probleem is: “Het CBR, met Alexander Pechtold als stormram, maakt eigen regels en legt die rijscholen én leerlingen gewoon dwangmatig op. Gelukkig minder erg dan de Kindertoeslagaffaire en andere kwesties, maar wel opnieuw een voorbeeld van een onbetrouwbare overheid”.

Vrijdag gaat Emily ’s middags, voor haar herexamen, gewoon lessen met Rijlezz, daarna meld zij zich op het examenterrein haar herexamen om tien voor vier te gaan doen.

“Ik heb vroeger met een van mijn mediabedrijven vaak de cameraploegen van Hart van Nederland verzorgd in de regio Twente, dus het zal niet moeilijk worden om dat voor Emily te regelen als zij dat zou willen” waarschuwt Kamps het CBR.

“Ze is, net als alle anderen leerlingen, constant op de hoogte gehouden van het conflict met het CBR en ze weet dat ik haar schadeloos stel en zorg dat ze het rijbewijs haalt. Daar gaan Alexander Pechtold niets aan veranderen” zegt de vastberaden ondernemer.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer