Reactie Rijlezz op aangiftes tegen Pechtold: “Geen commentaar”

Vandaag maakten de initiatiefnemers van cbrclaim.nl bekend dat ze vanaf begin volgend jaar jongeren gaan oproepen om in actie te komen tegen CBR directeur Alexander Pechtold en aangifte te doen van ‘misleiding en oneerlijke handelspraktijken’. Aanleiding zijn onder meer bewijzen die men in het bezit heeft gekregen van rijschoolhouder Kamps die in conflict is gekomen met het CBR. Wij vroegen Kamps om een reactie”

| Blij met deze actie tegen Alexander Pechtold?

‘Geen commentaar’

|’Geen commentaar?’ U heeft bepaald niet onder stoelen of banken gestoken hoe u over de heer Pechtold denkt. Toch?

“Dat klopt, maar zoals ik u gisteren in een interview al heb aangegeven; ik steek verder geen energie meer in Alexander. Dat kost mij negatieve energie en helpt de branche en hun veelal jonge klanten niet. U moet niet vergeten dat ik al bezig was met de misstanden bij het CBR voor Pechtold op voordracht van de toenmalige Raad van Toezicht van het CBR werd benoemd door de minister.

Een minister die recentelijk haar biezen pakte en vertrok om lobbyist te worden voor een energieclub. Waar ik maar mee willen zeggen dat niet Pechtold het probleem is, maar het systeem waarmee politici, zelfs al ze een bedenkelijke reputatie genieten, mooie, goed betaalde bijbaantjes krijgen”

| Nou dat is wel iets meer dan ‘geen commentaar’…

“Nee hoor, ik heb geen commentaar op de actie om aangiftes te verzamelen tegen Alexander Pechtold. En uw weet dat het ook niet de eerste keer zou zijn. Ik zou liever hebben dat de Raad van Toezicht van het CBR of de politiek nu eens eindelijk ingrijpt. Maar dat gaat niet gebeuren.

Die Raad van Toezicht had in 2019 ook het interview van zijn ex kunnen lezen en moet hebben geweten van de 200 aangiftes een jaar eerder. Toch?”

| Dus?

“Dus niks. Hopen dat er van meer kanten druk op het CBR komt.

Hopen dat linksom of rechtsom het bedenkelijke handelen van het CBR op de kaart komt.

Hopen dat de rijschoolwereld inziet dat je jonge (ook oude) mensen niet moet belazeren. Organisaties zoals BOVAG, maar ook de Nationale Ombudsman, de Autoriteit Consument & Markt, de Consumentenbond… allemaal zouden ze een duit in het zakje kunnen doen. Maar ik denk dat ze stuk voor stuk de handen al vol hebben aan klachten met betrekking tot een onbetrouwbare overheid.

Hopen dat de burger op zoek gaat naar mogelijkheden om via maatschappelijke druk een eerlijke examinering af te dwingen. Wat dat betreft juich ik cbrclaim.nl van harte toe”

| Conclusie?

“Het CBR was al ‘ziek’ voor men Alexander Pechtold in dienst nam en Alexander was al ‘in opspraak’ voor zijn voordracht aan minister Cora van Nieuwenhuizen. En die was op dat moment misschien ook al met haar gedachten bij een leukere nieuwe, beter betaalde bijbaan… Zo gaat dat in Nederland… dat is de simpele conclusie”

GERELATEERD

Branche CBR Meer dan 10.000 views

Overgrote meerderheid rijscholen wil dat Alexander Pechtold vertrekt!

De onvrede onder rijscholen blijkt groter dan ooit; zo blijkt uit een peiling van onderzoeksplatform Rijlezz. Op een artikel op het populaire blog RijschoolPro waarin de branchevereniging VVRI zich beklaagt over de gevolgen van het falende beleid van het CBR reageren boze rijschoolhouders. “Wij hebben vorig jaar al gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren en […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Publiekscampagne om onnodig dure rijopleiding landelijk onder de aandacht te brengen.

Vanaf 17 september start de publiekscampagne ‘Crizizz’ waarin jongeren worden geïnformeerd over de oneerlijke handelspraktijken van het CBR. Via rijscholen worden jongeren opgeroepen om zich te verzetten tegen de hoge kosten die men moet betalen door het verdienmodel dat het CBR heeft ontwikkeld in de rijschoolwereld. Nederlandse jongeren betalen volgens het CBR (2021) gemiddeld bijna […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Rijopleiding onnodig duur. Zeker in tijden van crisis!

Niet alleen Nederland, maar ook andere landen staan op het randje van een crisis. Alles is inmiddels duurder geworden. Althans bijna alles. In Nederland kost een rijopleiding nog steeds twee tot drie keer meer als bijvoorbeeld in België. Maar de rijschoolwereld en CBR zijn daar niet gevoelig voor en blijven (vooral) jonge mensen duperen op […]

lees meer