Hoe integer is Alexander Pechtold?

Als Alexander Pechtold de verpersonalisering moet zijn van een integere en betrouwbare overheid dan heeft de Raad van Toezicht (RvT) van het CBR in 2019 echt liggen slapen ten tijde van de voordracht van Pechtold als directeur van het CBR. Dat kan natuurlijk, maar het lijkt er eerlijk gezegd op dat de RvT van het CBR niet zozeer heeft gekeken naar zijn integriteit, maar meer naar zijn capaciteiten om voor het CBR te lobby-en bij het ministerie. Dat kan niet anders!

In 2017 worden er maar liefst 200 aangiftes gedaan tegen Pechtold vanwege omkoping!

De procureur-generaal bij de Hoge Raad buigt zich over de aangiftes die zijn gedaan tegen Alexander Pechtold. Tegen de D66-leider zijn ruim 200 aangiftes binnengekomen over het appartement in Scheveningen dat hij van een Canadese ex-diplomaat heeft gekregen. Daarmee zou hij zich hebben laten omkopen.

NOS.nl lees het artikel

Omdat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf besluit het OM uiteindelijk om niet te vervolgen. De Raad van Europa laat Nederland kort daarna weten er toch heel anders naar te kijken:

De Europese anti-corruptie-organisatie Greco verwijt het Nederlandse parlement, met een verwijzing naar het appartement dat D66-voorman Pechtold niet als geschenk liet registreren, dat het toezicht op de integriteitsregels tekortschiet.

NOS.nl lees hier het artikel

Eind 2018 doet een ex van Pechtold een boekje open over hem…

Zij beschrijft hoe Pechtold, na een relatie van vier jaar, van de ene op de andere dag uit haar leven verdween en van een bijna tweejarige tweeling van wie onbekend blijft wie de vader is. Evenals een nog ongeboren kind….

,,Alexander Pechtold beloofde de zorg voor mijn kinderen op te pakken wanneer ik daartoe tijdelijk niet in staat zou zijn. Desnoods met een oppas of een au pair. Dat was de afspraak. Toen ik om medische redenen de verantwoordelijkheid voor de zorg van mijn kinderen tijdelijk niet kon oppakken, gaf hij niet thuis. Alexander heeft helemaal niets gedaan. Zowel mijn familie, als ikzelf, als de kinderen hebben nooit meer iets van hem gehoord. Voor de kinderen vind ik dit het ergste. Zij hebben een enorme band opgebouwd met Alexander. Hij heeft de tweeling Mijntje en Berber, die nu bijna twee is, vanaf hun geboorte meegemaakt. Het vertrouwen dat ik had in de mens is daarmee flink beschadigd.

Anne Lok in de Stentor 2018 lees hier het artikel
De Stentor

In 2021 wordt de Twentse rijschoolhouder Kamps meermaals bedreigd door Pechtold

De Twentse rijschooleigenaar Henrie Kamps meld geïntimideerd en bedreigt te zijn door Alexander Pechtold en heeft CBR directeur Huizing geïnformeerd dat hij overweegt aangifte te doen. Hij beschrijft hoe het voormalige D66 kopstuk hem belde vanaf een anoniem telefoonnummer en rechtstreeks bedreigde:

Vanmiddag werd ik, terwijl ik op een leerling stond te wachten op locatie Transportcentrum in Enschede, benaderd door uw collega Pechtold. 

Ik heb u eerder geïnformeerd dat de heer Pechtold mij vanaf een anoniem nummer belde om mij te intimideren.

Vandaag kwam de heer Pechtold, geheel onverwacht, op mij aflopen, stuurde twee beveiligers weg en er volgde opnieuw een gesprek dat ik als bedreigend heb ervaren.

Henrie Kamps op scbr.nl lees hier het artikel

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer