CBRClaim.nl gelanceerd!

Na een pré-launch in de maand augustus is cbrclaim.nl nu een feit. De website gaat zich rechtstreeks richten op jonge mensen die in 2020 of 2021 vertraging hebben opgelopen door falend beleid bij het CBR. Met publieksacties willen de initiatiefnemers vanaf 1 juli 2022 minimaal 5000 jongeren aantrekken die een claim indienen bij de Nederlandse Staat.

“Op advies van onze advocaten hebben we deze zomer de oproep aan jonge mensen uitgesteld. Zijn vonden het nodig om meer bewijzen te verzamelen om het falende beleid bij het CBR te bewijzen. Inmiddels ligt er een flink dossier waarin de nodige opmerkelijke zaken door het CBR erkend worden, maar waar nog meer verzwegen wordt. Er zijn veel vragen…” zegt een van de initiatiefnemers.

“Verder was er nog een issue met het vaststellen van de hoogte van eventuele schade. Maar tot onze grote verrassing was het deze week het CBR zelf die bekend maakte dat de gemiddelde uurprijs €47, — bedraagt. Als iemand dus een extra pakket van 10 lesuren heeft moeten kopen bij zijn of haar rijschool dan bedraagt de schade dus al snel €470,–“

“De advocaten zijn ervaren in het indienen van collectieve claims, maar willen eerst een oorlogskas vormen. Ze doen dit niet pro-deo. Dat is begrijpelijk.” aldus de woordvoerder.

Speerpunt van publieksacties wordt het CBR in Enschede. Daar zullen gedupeerden, onder het toeziend oog van landelijke media, vanaf 1 augustus beginnen met flyeren.

“Natuurlijk hebben wij vertrouwen in de rechtspraak, vooral omdat wij verwachten dat de sfeer bij de rechtbank bij dit soort claims ‘anders’ zal zijn dankzij de Kindertoeslagaffaire en de zwarte lijst met 250.000 ‘fraudeurs’. Wij denken dat het aantal gedupeerden eerder enkele tienduizenden is dan de genoemde vijfduizend die onze advocaten verwachten… Zeker als er landelijke aandacht komt en de socials ‘los gaan’..”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer