Filmen bij CBR Enschede verboden?

Mogen er nu wel of geen video-opnames gemaakt worden op het examenterrein van het CBR in Enschede en mogen er nu wel of geen video-opnames gemaakt worden van CBR examenroutes- en of examenritten? Op 2 juli jongstleden verzamelde en vertrok een groots opgezette operatie, waarbij de regionale opleider Brünen en Vekabest met groot materieel uitrukten, om voor commercieel gewin examenroutes in beeld te brengen. Vanaf het CBR examenterrein onder het oog van voorbij lopende examinatoren en de lokale kring-coördinatrice.

Het is een van de vele discutabele CBR ‘huisregels’ waar het CBR wel eens over kan struikelen als anderen zich straks moeten buigen over het conflict met eigenaar Henrie Kamps van rijschool Rijlezz. Of misschien wel meer over de selectieve handhaving van de eigen spelregels…

“Het is 2 juli 2021 als ik op mijn campingstoeltje zit te wachten op een examenkandidaat als er een stoet van Vekabest het examenterrein op rijd. Filmend en al!” zegt rij-instructeur Kamps. “Ik ben met stomheid geslagen, omdat ik enkele weken daarvoor heb gehoord hoe het CBR een 18-jarige jonge ondernemer wegstuurde van het CBR terrein, omdat die foldertjes uitdeelde van een eigen theorieopleiding… Het was volgens de medewerksters van de theorie niet toegestaan op het CBR examenterrein. Begrijpelijk. Maar waarom is het dan wel toegestaan voor Vekabest?”

Desgevraagd deelt de CBR kringcoördinatrice mee dat dit door regionale opleider Brünen is geregeld. “Ik heb vervolgens de examenmanager gevraagd of de regels niet voor iedereen hetzelfde zijn.”

(tekst gaat door onder de foto’s)

Een week later ontvangt de kritische rij-instructeur Kamps van de examenmanager een reactie per mail. “Ach met de wetenschap van nu verbaasd het mij niet dat er met twee maten gemeten wordt bij het CBR. Of laat ik het anders zeggen: “Ik kan mij niet herinneren dat rijschool Brünen gedurende 3 maanden niet op het examenterrein mocht komen” merkt Kamps sarcastisch op.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meest gelezen Uit het land

Eindredacteur 1Vandaag reageert geïrriteerd op kritische column!

“Een lachwekkend statement’ zo beschrijft de (adjunct)hoofdredacteur Jeroen Illy van 1Vandaag de column die wij gisteren publiceerden op ons platform. Zo valt te lezen in de mailreactie die de columnist vandaag met de redactie deelt. Onze vaste columnist was gisteren kritisch over traditionele media en noemt daarbij als voorbeelden 1Vandaag en Dagblad Tubantia. Kamps noemt […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Tip Uit het land

OMRECHT.nl; nieuw platform!

Vandaag lanceert de Needse journalist Henrie Kamps het initiatief voor een nieuw mediakanaal: OMRECHT.nl; een variant op BOOS. OMRECHT moet in de toekomst, wat de inifitiatiefnemers betreft, uitgroeien tot een platform waarop maatschappelijke misstanden op de kaart worden gezet. “Er worden ‘dossiers’ geopend, afhankelijk van de ‘ervaringen’ van burgers, ondernemers en andere hardwerkende Nederlanders. Die […]

lees meer
Uit het land

ANWB (Mien) Hartemink komt erg bedreigend over…

De moeder van ANWB rijschooleigenaar Patrick Hartemink was een van de instructeurs die zich vanmorgen niet kon gedragen richting de cameraploeg die bij de ingang van het CBR bezig was met de eerste (werk)opnames. “Gelukkig staat alles wat ze er uit meende te mogen gooien kraakhelder op de opnames. Of we die opnames gaan gebruiken, […]

lees meer