Vergaderen bij CBR na 16.00 uur?

Het is bijna dé standaard; CBR staat boven de wet! Daar waar het kabinet de avondlockdown heeft ingesteld gaat het CBR op de locatie Enschede op deze maandag in alle rust met het voltallige personeel vergaderen na werktijd. Om 17.00 uur stond de parkeerplaats nog vol met auto’s van het personeel. “Blijf zoveel mogelijk thuis” zei Rutte vrijdag.

Onze redactie werd in de loop van de dag door verschillende rijscholen in de regio Twente al geïnformeerd over deze voorgenomen vergadering. “Iedereen spreekt er schande van vertelde een geëmotioneerde rij-instructeur. Wij moeten van de regering om 17.00 thuis blijven en bij het CBR in Enschede gaat men gewoon om tafel”.

Onze redactie belde met rijschoolhouder Henrie Kamps en vroeg hem naar zijn mening: “Ach wat moet ik er van zeggen. Vorig jaar was er dezelfde situatie en hoorde ik de lokale kring-coördinator een stampotten buffet bestellen voor het CBR in Enschede. Ik stond werkelijk perplex. En heb haar daar toen op aangesproken. Haar reactie was toen dat het niet om een personeelsfeest ging maar om een vergadering. Laat ik het zo zeggen…. bij het CBR verbaasd mij helemaal niets meer”.

De irritatie is groot onder rijscholen. “Dit is nu al de zoveelste keer dat het CBR zelf in opspraak komt met het niet naleven van de Corona regels van het kabinet. En nog niet zo lang geleden weigerden CBR examinatoren examens af te nemen als een rijschool op de openbare weg rijes gaf zonder mondkapjes te dragen, terwijl dat destijds wel was toegestaan door het kabinet. De reden was de veiligheid van het CBR personeel…. ja dan wel!” “Het is de omgekeerde wereld: zegt een van de grote rijopleiders in Twente.”

Het CBR zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

GERELATEERD

Branche CBR Meer dan 10.000 views

Overgrote meerderheid rijscholen wil dat Alexander Pechtold vertrekt!

De onvrede onder rijscholen blijkt groter dan ooit; zo blijkt uit een peiling van onderzoeksplatform Rijlezz. Op een artikel op het populaire blog RijschoolPro waarin de branchevereniging VVRI zich beklaagt over de gevolgen van het falende beleid van het CBR reageren boze rijschoolhouders. “Wij hebben vorig jaar al gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren en […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Publiekscampagne om onnodig dure rijopleiding landelijk onder de aandacht te brengen.

Vanaf 17 september start de publiekscampagne ‘Crizizz’ waarin jongeren worden geïnformeerd over de oneerlijke handelspraktijken van het CBR. Via rijscholen worden jongeren opgeroepen om zich te verzetten tegen de hoge kosten die men moet betalen door het verdienmodel dat het CBR heeft ontwikkeld in de rijschoolwereld. Nederlandse jongeren betalen volgens het CBR (2021) gemiddeld bijna […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Rijopleiding onnodig duur. Zeker in tijden van crisis!

Niet alleen Nederland, maar ook andere landen staan op het randje van een crisis. Alles is inmiddels duurder geworden. Althans bijna alles. In Nederland kost een rijopleiding nog steeds twee tot drie keer meer als bijvoorbeeld in België. Maar de rijschoolwereld en CBR zijn daar niet gevoelig voor en blijven (vooral) jonge mensen duperen op […]

lees meer