Hoezo collegialiteit?

Mijn strijd tegen het CBR bereikte afgelopen week een voorlopig dieptepunt met de schorsing die mij werd opgelegd. Ik zou liegen als ik daar niet al een tijdje rekening mee hield. Ik was immers al door beide hoogste bazen van het CBR gewaarschuwd….

De schok was niet dus niet zo groot toen vorige week van het ene op andere moment dat bericht in de mail zat. Waar ik wel van schrok is dat een lokale examinator keihard heeft gelogen. En dat mijn klacht bij het CBR binnen 48 uur ongegrond is verklaard, zonder enige vorm van onderzoek of wederhoor. Dat zal bij onze klanten (leerlingen) dan wel niet anders gaan en dat vind ik heel erg zorgelijk. Het kenmerkt een onbetrouwbare overheid!

Omdat ik was toegevoegd aan enkele groepsapp’s in de regio Enschede werd het bericht al snel ‘wereldnieuws’ en kreeg ik hoon en bijval vanuit de collega’s.

Ik moest mij eens laten onderzoeken of een abonnement nemen bij een sportschool “lekker tegen een boksbal” aanslaan. En bij aankomst met de kandidaat, die zijn herexamen moest doen, registreerde de dashcam een collega van een andere rijschool die non-verbale signalen afgaf bij de bewuste examinator en twee beveiligers (waar zij mee in gesprek was) die niet bepaald collegiaal waren…

Maar gelukkig zijn er veel collega’s en zelfs examinatoren die mij een hart onder de riem steken. Die zelfs hun steun aanbieden!

Wie mijn blog heeft gevolgd kan zelf wel bepalen of ik louter op persoonlijke titel overal zomaar tegen aan schop, of dat ik bezig ben om op te komen voor onze leerlingen en rijscholen. De strijd ben aangegaan met de tweedeling die het CBR aan het ontwikkelen is met bijvoorbeeld RIS. De strijd tegen liegen, bedriegen en onrechtmatig handelen door het CBR.

Verdeeldheid is inmiddels een onderdeel van onze maatschappij, tweedeling bestaat al vele jaren binnen het CBR. Collegialiteit is daar in feite alleen maar een afspiegeling van….

GERELATEERD

CBR Meer dan 10.000 views Tip

‘CBR misleiding kostte jongeren honderden miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Tip Uit het land

OMRECHT.nl; nieuw platform!

Vandaag lanceert de Needse journalist Henrie Kamps het initiatief voor een nieuw mediakanaal: OMRECHT.nl; een variant op BOOS. OMRECHT moet in de toekomst, wat de inifitiatiefnemers betreft, uitgroeien tot een platform waarop maatschappelijke misstanden op de kaart worden gezet. “Er worden ‘dossiers’ geopend, afhankelijk van de ‘ervaringen’ van burgers, ondernemers en andere hardwerkende Nederlanders. Die […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Tip

‘CBR Examenmanager Mark Keijsers vertrekt!’

Met de gedwongen overplaatsing van examenmanager Mark Keijsers naar Rotterdam/Spijkenisse lijkt het CBR nu al voor uit te lopen op de komende onderzoeken naar de rol van de door journalist Henrie Kamps fel bekritiseerde regiomanager. Of datzelfde binnenkort ook gebeurt met eveneens bekritiseerde kringcoördinatrice Elise Verheij en haar college/vriend Henri Vianen kunnen, doorgaans, betrouwbare bronnen […]

lees meer