‘Examinator verdwijnt in toekomst’

Op 12 oktober 2021 verscheen er online een opzienbarende uitspraak van een van de hoge bazen van het CBR; de vorig jaar in dienst getreden CIO Bob van Graft. Hij is de baas over de ruim 120 ICT-ers en is vorig jaar maart in dienst van het CBR gekomen vanwege de enorme puinhoop binnen het CBR. In het interview op het toonaangevende platform iBestuur Online doet van Graft een opmerkelijke uitspraak. Voor ons geen verrassing, maar voor veel examinatoren een nachtmerrie… verwachten wij…

Van Graft: “Op dit moment is de examinator het meest belangrijke onderdeel van onze dienstverlening. Maar we zien dat technologie in de auto, zoals het gebruik van sensoren en camerabeelden, steeds meer een rol gaat spelen. Dat is wel de toekomst. Waarschijnlijk kan die auto in de toekomst beter voorspellen of een examenkandidaat geschikt is om een auto te besturen dan de examinator, want die moet het nu doen met een momentopname.”

Bob van Graft , CIO CBR in interview op iBestuur online

Wij hebben het er op dit blog en met verschillende CBR-ers al over gehad. Het staat voor ons vast dat de techniek in de auto straks beter in staat is om objectief te examineren als een examinator.

Binnen nu en tien jaar is de technologie beschikbaar waarmee de examinator, meestentijds, overbodig is.

Of zoals de hoogste ICT baas bij het CBR dat zegt:

Waarschijnlijk kan die auto in de toekomst beter voorspellen of een examenkandidaat geschikt is om een auto te besturen dan de examinator, want die moet het nu doen met een momentopname.”

Bob van graft, cio CBR

Lees hier het interview met Bon van Graft


GERELATEERD

Branche CBR Meer dan 10.000 views

Overgrote meerderheid rijscholen wil dat Alexander Pechtold vertrekt!

De onvrede onder rijscholen blijkt groter dan ooit; zo blijkt uit een peiling van onderzoeksplatform Rijlezz. Op een artikel op het populaire blog RijschoolPro waarin de branchevereniging VVRI zich beklaagt over de gevolgen van het falende beleid van het CBR reageren boze rijschoolhouders. “Wij hebben vorig jaar al gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren en […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Publiekscampagne om onnodig dure rijopleiding landelijk onder de aandacht te brengen.

Vanaf 17 september start de publiekscampagne ‘Crizizz’ waarin jongeren worden geïnformeerd over de oneerlijke handelspraktijken van het CBR. Via rijscholen worden jongeren opgeroepen om zich te verzetten tegen de hoge kosten die men moet betalen door het verdienmodel dat het CBR heeft ontwikkeld in de rijschoolwereld. Nederlandse jongeren betalen volgens het CBR (2021) gemiddeld bijna […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Rijopleiding onnodig duur. Zeker in tijden van crisis!

Niet alleen Nederland, maar ook andere landen staan op het randje van een crisis. Alles is inmiddels duurder geworden. Althans bijna alles. In Nederland kost een rijopleiding nog steeds twee tot drie keer meer als bijvoorbeeld in België. Maar de rijschoolwereld en CBR zijn daar niet gevoelig voor en blijven (vooral) jonge mensen duperen op […]

lees meer