CBR wordt net zo’n drama als Schiphol nu!

Meer dan een jaar deed onderzoeksplatform RIJLEZZ ‘undercover’ onderzoek naar mogelijke misstanden binnen het CBR. En zeer tegen de wil van CBR directeur Alexander Pechtold werd aantoonbaar bewijs gevonden van bugs, misleiding en zelfs oneerlijke handelspraktijken; die een maatschappelijke schade van ruim 250 miljoen hebben berokkend aan ‘de pechgeneratie’.

De alom geprezen Pieter Omzigt, de vaste Kamercommissie, D66 en Minister Mark Harbers zijn door de klokkenluider geïnformeerd en hebben, zoals Mark Harbers, soms zelfs bevestigd dat ze ‘kennis hebben genomen’. Anderen, zoals Pieter Omzigt, reageerden volstrekt niet. Net als in het Schiphol-drama zwijgt Den Haag in alle toonaarden…. tot het te laat is.

“Je zult een herhaling zien van wat er nu plaatsvind op Schiphol. In de rijschoolwereld zijn de rijscholen meegesleurd onder de dwang van de overheid; net als dat met de facilitaire bedrijven op Schiphol is gedaan de voorbije jaren. Beveiligingsbedrijven, grondpersoneel alles moest onder dwang van de overheid goedkoper én anders. Tot het personeel overliep naar andere branches en Schiphol implodeerde. Dat gaat de komende jaren ook in de rijschoolwereld gebeuren” zegt klokkenluider/journalist Henrie Kamps.

“Bij het CBR zit een nog grotere koekenbakker dan bij Schiphol: Alexander Pechtold. Dick Benschop van Schiphol is simpelweg een bestuurder die geen gevoel kan ontwikkelen op een aanstormende crisis. Alexander Pechtold is manisch manipulatief en slecht. Hij ‘stuurt’ bewust aan om een volledige beheersing van de markt en heeft de volledige rijschoolwereld in zijn greep. Daarbij gesteund door opeenvolgende zwakke ministers. Uiteindelijk zal het CBR zelf bezwijken onder de druk vanuit honderdduizenden klagende kandidaten en zal er een nieuwe markt ontstaan, zullen er meer mensen zonder rijbewijs op de weg komen”

Op dit moment zijn de wachttijden voor het eerste praktijkexamen opgelopen tot meer dan 26 weken en de tweede herkansing kost ook nog eens een wachttijd van gemiddeld 14 weken.

GERELATEERD

Branche CBR Meer dan 10.000 views

Overgrote meerderheid rijscholen wil dat Alexander Pechtold vertrekt!

De onvrede onder rijscholen blijkt groter dan ooit; zo blijkt uit een peiling van onderzoeksplatform Rijlezz. Op een artikel op het populaire blog RijschoolPro waarin de branchevereniging VVRI zich beklaagt over de gevolgen van het falende beleid van het CBR reageren boze rijschoolhouders. “Wij hebben vorig jaar al gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren en […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Publiekscampagne om onnodig dure rijopleiding landelijk onder de aandacht te brengen.

Vanaf 17 september start de publiekscampagne ‘Crizizz’ waarin jongeren worden geïnformeerd over de oneerlijke handelspraktijken van het CBR. Via rijscholen worden jongeren opgeroepen om zich te verzetten tegen de hoge kosten die men moet betalen door het verdienmodel dat het CBR heeft ontwikkeld in de rijschoolwereld. Nederlandse jongeren betalen volgens het CBR (2021) gemiddeld bijna […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Rijopleiding onnodig duur. Zeker in tijden van crisis!

Niet alleen Nederland, maar ook andere landen staan op het randje van een crisis. Alles is inmiddels duurder geworden. Althans bijna alles. In Nederland kost een rijopleiding nog steeds twee tot drie keer meer als bijvoorbeeld in België. Maar de rijschoolwereld en CBR zijn daar niet gevoelig voor en blijven (vooral) jonge mensen duperen op […]

lees meer