Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de CBR doofpot-affaire.

“Mij is inmiddels wel duidelijk dat de politie en mogelijk ook het Openbaar Ministerie ernstig in de maag zitten met alle gebeurtenissen rond de onthullingen die ik als journalist heb gedaan in wat wij nu al ‘het CBR Schandaal’ noemen. Een verdienmodel waardoor honderdduizenden jongeren voor honderden miljoenen zijn gedupeerd sinds 2013. Vooral omdat er enkele agenten bij betrokken zijn en een klacht tegen hen is gefrustreerd door het OM ontstaat het beeld van een doofpot-affaire” zegt Kamps.

“Nu, ruim vier maanden nadat die aanslag op mij is gepleegd bij het CBR Examencentrum, is de dader nog steeds niet verhoord. Wel ben ik tot vier keer toe door een aardige rechercheur gevraagd om aan te tonen of ik wel daadwerkelijk ernstig ben mishandeld. Ik heb, naar nu is gebleken, een hartinfarct opgelopen tijdens of direct na de aanslag. Dat iemand moet aantonen dat het om een poging tot zware mishandeling gaat vind ik op zich best begrijpelijk, maar het CBR heeft eerder een valse aangifte gedaan voor een poging tot zware mishandeling en toen was dat kennelijk helemaal geen vereiste. Daar wil ik opheldering over! Het moet maar eens voorbij zijn met klassenjustitie. Dit was niet eens een poging dit is een zware mishandeling. Misschien eerdere een poging tot doodslag. Ze komen bewust, op hoge snelheid, naar het CBR om mij neer te halen.”

“Op 1 december wordt er door een CBR beveiliger een incident uitgelokt en enkele weken later moet ik al verschijnen voor verhoor. De avond voor dat verhoor publiceren wij camera-opnames van dat incident en dan wordt de politie onmiddellijk duidelijk dat er niets aan de hand is. De zaak wordt vervolgens door het OM geseponeerd, maar ik wordt daar niet over geïnformeerd. Wel raak ik er mijn rijschool door kwijt.”

opnames van het incident dat reden is voor een aangifte ‘poging tot zware mishandeling’ op 1 december bij het CBR

Kamps zijn rijschool ‘Rijbewijzz’ wordt op 7 december 2021 om 19.30 uur definitief geschorst door CBR directeur Alexander Pechtold met wie Kamps als journalist in conflict is geraakt vanwege zijn publicaties over het CBR Schandaal. Pechtold zet, volgens Kamps, tot tien keer toe de lokale politie in om hem te intimideren en regelt meerdere valse aangiftes sinds hij onthullingen heeft gedaan over oneerlijke handelspraktijken vanuit het CBR en grote rijopleiders.

Vervolgens gaan de intimidaties door en ontvangt Kamps, via zijn advocate, een tweede aangifte die op 16 december 2021 door Alexander Pechtold persoonlijk tegen hem is gedaan. De aangifte blijkt opnieuw valselijk te zijn en leid nimmer tot een vervolging. Wie de aangifte ‘lekt’ wordt nooit duidelijk. Kamps doet wel melding bij politie en OM dat Pechtold opnieuw een valse aangifte heeft ingediend en heeft zelfs, op advies van korpschef Janny Knol, een gesprek met teamchef Wolter Alberts.

“Ik sta op 8 maart 2022 met iemand te praten op de openbare parkeerplaats bij het CBR Examencentrum en komt daar René Brünen [eigenaar van de grootste rijopleider in Twente, red] met zijn zoon in hun Mercedes aanrijden. Ze zijn opgetrommeld vanaf het CBR Examenterrein, omdat er opnieuw een incident is. Beide directieleden van Verkeerscollege Brünen zijn verbaal vijandig naar een begeleidster van een examenkandidaat.

“Brünen schoffeert de Turkse mevrouw met wie ik sta te praten en ik zeg alleen maar “Kom René doe een beetje rustig tegen deze mevrouw”. Brünen slaat mij daarop direct in mijn hartstreek en drukt mij daarbij op de rijstrook van het Transportcentrum. De getuige heeft inmiddels al maanden geleden een zeer belastende getuigenverklaring afgelegd bij de politie. Er staan wel 10 cctv camera’s rond die plek en het enige wat ik als journalist constateer is dat Openbaar Ministerie en/of de politie er alles aan doen om de kwestie in de doofpot te stoppen. Het CBR blijkt ‘plotsklaps’ geen geschikte camerabeelden te kunnen of willen aanleveren en heeft snel na deze gebeurtenissen de tijdelijk geplaatste BouWatch camera’s laten weghalen op haar examenterrein. De politie heeft nog geen beelden van de cctv camera’s van het Transportcentrum opgevraagd, terwijl het ter plekke wemelt van de cctv camera’s van dat transportcentrum. Hoeveel duidelijker wil je het nog hebben?”

situatie rond ‘plaats delict’

Kamps wil dat de Enschedese burgemeester, hij is uiteindelijk de eindverantwoordelijke voor de veiligheid in Enschede, zich mengt of bemiddelt in deze doofpot-affaire.

GERELATEERD

CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Dader mishandeling journalist na vier maanden nog niet verhoord!

Op de vraag van teamchef Wolter Albers van de Enschedese politie ‘Waar kunnen wij je mee helpen?” was het antwoord van journalist/klokkenluider Henrie Kamps enkele maanden geleden heel helder. “Zorg dat de provocatie, valse aangiftes en de mishandeling van mij als journalist/klokkenluider in de miljoenenzwendel bij het CBR en de grote rijscholen niet onbestraft blijft”. […]

lees meer