Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen…

De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven…

ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden op 8 maart 2022 gebeld vanaf het CBR Examenterrein en rijden met hoge snelheid naar de locatie. René Brünen slaat bij aankomst journalist Henrie Kamps bewusteloos neer op de rijstrook van het Enschedese transportcentrum. Vrachtwagens razen voorbij…


GRONINGEN | Op camerabeelden uit het portiek van de woning staan de mannen vol in beeld terwijl ze de molotovcocktail aansteken….

ENSCHEDE | Op camerabeelden van het CBR én CCTV camera’s van het Transportcentrum staan de mannen vol in beeld, terwijl de journalist met de rug op de rijbaan ligt. Dader René Brünen moet door een omstander van hem af worden gehaald..


GRONINGEN | P. en W. zouden zich volgens de verdediging vooral hebben laten leiden door hun ‘emotie’….

Van een ondoordachte, spontane actie, zoals de verdediging beweerde, was volgens de rechtbank geen sprake.

ENSCHEDE | Tom Brünen, de zoon van de dader, verklaard tegen een ooggetuige dat de journalist het verdiend, vanwege zijn publicaties…

“Wij hebben betere advocaten en diepere zakken” sneert de zoon van de dader het slachtoffer toe.


GRONINGEN | Het OM stelde dat de twee mannen Groeneveld wilden aanpakken ‘omdat hij kritisch schreef over mensen die er radicale ideeën op nahouden’. Hun actie zou daarom gericht zijn tegen de ‘persvrijheid’ en passen in een bredere context van geweld tegen journalisten….

ENSCHEDE | Het OM frustreert het onderzoek waar dat maar kan…


GRONINGEN | De rechtbank in Groningen heeft twee mannen veroordeeld tot 5 jaar celstraf en tbs met voorwaarden voor de aanslag op de Groningse journalist Willem Groeneveld. De rechter vindt dat er sprake is van een ‘doelbewuste actie tegen een journalist’.

ENSCHEDE | De politie heeft de daders nog niet eens verhoord. Een klachtenprocedure tegen de aanwezig politieagenten wordt na tussenkomt van het OM beëindigd.

De beide daders lopen vrij rond en genieten van de vakantie….

Lees hier het artikel in de Volkskrant

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Dader mishandeling journalist na vier maanden nog niet verhoord!

Op de vraag van teamchef Wolter Albers van de Enschedese politie ‘Waar kunnen wij je mee helpen?” was het antwoord van journalist/klokkenluider Henrie Kamps enkele maanden geleden heel helder. “Zorg dat de provocatie, valse aangiftes en de mishandeling van mij als journalist/klokkenluider in de miljoenenzwendel bij het CBR en de grote rijscholen niet onbestraft blijft”. […]

lees meer