Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd.

“Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur Alexander Pechtold heb ontvangen. Vooral de laatste is van groot belang, omdat Pechtold die exact op de laatste dag van de beroepstermijn van zes weken heeft gestuurd, waardoor ik feitelijk geen beroepsprocedure via de bestuursrechter kon opstarten. Dat op zich is natuurlijk al zeer verwerpelijk, maar ik heb die reactie nooit per aangetekend schrijven ontvangen en/of getekend voor ontvangst. En op basis van die formaliteit wil de Nationale Ombudsman haar onderzoek, vooralsnog, richten”

Naast de klacht bij de Nationale Ombudsman loopt er momenteel ook een onderzoek bij de Autoriteit Consument & Markt naar de structurele oneerlijke handelspraktijken, waardoor de pech(told) generatie voor meer dan 200 miljoen zou zijn benadeeld.

“Verder zijn er meerdere aangiftes waarop het Arrondissement-parket te Arnhem een klap moet geven. Maar de Officier van Justitie reageert tot nog toe niet. Op zich is dat een overduidelijk een gevolg van de tijdsgeest, maar ik houd gewoon vast en dien desnoods een aangifte in via de Europese waakhond” aldus Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Dader mishandeling journalist na vier maanden nog niet verhoord!

Op de vraag van teamchef Wolter Albers van de Enschedese politie ‘Waar kunnen wij je mee helpen?” was het antwoord van journalist/klokkenluider Henrie Kamps enkele maanden geleden heel helder. “Zorg dat de provocatie, valse aangiftes en de mishandeling van mij als journalist/klokkenluider in de miljoenenzwendel bij het CBR en de grote rijscholen niet onbestraft blijft”. […]

lees meer