‘Kandidaten die het praktijkexamen niet via een rijschool reserveren zijn kansloos!’

Dat het CBR het rechtstreeks aanvragen van het praktijkexamen al jaren ontmoedigd was bekend, maar volgens steeds meer rijopleiders gaat het CBR inmiddels een stap verder; de kandidaten zakken vrijwel zeker als zij zich zonder rijopleider aanmelden om het praktijkexamen te doen. Het slagingspercentage is volgens bronnen gedaald tot onder de 25%.

Door de enorme wachttijden, die het gevolg zijn van falend beleid van de huidige directie van het CBR, zijn er steeds meer aanbieders die het mogelijk maken om zelf een praktijkexamen te reserveren. Het Amsterdamse bedrijf Rijschool L heeft inmiddels al zo’n 10.000 van deze praktijkexamens ingekocht. Voordeel: je bent vaker eerder aan de beurt.

“Aanbieders als Rijschool L werken in feite volgens dezelfde methodiek als in het verleden grote eendags-theorieopleiders dat massaal deden. Maar er is één groot verschil; bij het zelf aanvragen van een theorie-examen kan dat gewoon worden geregeld via mijncbr.nl. Bij het praktijkexamen B bestaat deze mogelijkheid BEWUST niet. Dat weigert het CBR, omdat een praktijkexamen zonder rijopleider extra werk met zich meebrengt; ze doen er alles aan om het tegen te werken.

Toch moet men dit volgens de wetgever wel aanbieden. Daarom is jaren geleden door de CBR directie gekozen voor een zogenaamde ‘ontmoedigingsbeleid’. Door nu bijna iedereen die niet via een bij CBR ingeschreven rijschool het praktijkexamen komt doen te laten zakken ontmoedigd het CBR dat nog extra. Maar het is natuurlijk ongelofelijk onrechtmatig!” aldus een Amsterdamse rijopleider.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer