CBR wordt net zo’n drama als Schiphol nu!

Meer dan een jaar deed onderzoeksplatform RIJLEZZ ‘undercover’ onderzoek naar mogelijke misstanden binnen het CBR. En zeer tegen de wil van CBR directeur Alexander Pechtold werd aantoonbaar bewijs gevonden van bugs, misleiding en zelfs oneerlijke handelspraktijken; die een maatschappelijke schade van ruim 250 miljoen hebben berokkend aan ‘de pechgeneratie’.

De alom geprezen Pieter Omzigt, de vaste Kamercommissie, D66 en Minister Mark Harbers zijn door de klokkenluider geïnformeerd en hebben, zoals Mark Harbers, soms zelfs bevestigd dat ze ‘kennis hebben genomen’. Anderen, zoals Pieter Omzigt, reageerden volstrekt niet. Net als in het Schiphol-drama zwijgt Den Haag in alle toonaarden…. tot het te laat is.

“Je zult een herhaling zien van wat er nu plaatsvind op Schiphol. In de rijschoolwereld zijn de rijscholen meegesleurd onder de dwang van de overheid; net als dat met de facilitaire bedrijven op Schiphol is gedaan de voorbije jaren. Beveiligingsbedrijven, grondpersoneel alles moest onder dwang van de overheid goedkoper én anders. Tot het personeel overliep naar andere branches en Schiphol implodeerde. Dat gaat de komende jaren ook in de rijschoolwereld gebeuren” zegt klokkenluider/journalist Henrie Kamps.

“Bij het CBR zit een nog grotere koekenbakker dan bij Schiphol: Alexander Pechtold. Dick Benschop van Schiphol is simpelweg een bestuurder die geen gevoel kan ontwikkelen op een aanstormende crisis. Alexander Pechtold is manisch manipulatief en slecht. Hij ‘stuurt’ bewust aan om een volledige beheersing van de markt en heeft de volledige rijschoolwereld in zijn greep. Daarbij gesteund door opeenvolgende zwakke ministers. Uiteindelijk zal het CBR zelf bezwijken onder de druk vanuit honderdduizenden klagende kandidaten en zal er een nieuwe markt ontstaan, zullen er meer mensen zonder rijbewijs op de weg komen”

Op dit moment zijn de wachttijden voor het eerste praktijkexamen opgelopen tot meer dan 26 weken en de tweede herkansing kost ook nog eens een wachttijd van gemiddeld 14 weken.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer