Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’.

‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de kwalificatie die de Politie er in eerste instantie zelf aan heeft gegeven.’ zegt een van de juristen die Kamps bijstaat in deze kwestie.

‘Daarnaast is er een tip gekomen dat René Brünen en zijn zoon Tom vanuit het CBR zijn opgeroepen en lijkt het er inderdaad op dat het een actie met ‘voorbedachte rade’ is geweest. Of de politie onderzoek is is gestart wie vanaf het CBR examenterrein de directie van Verkeerscollege Brünen heeft opgeroepen is ons niet duidelijk; dat zal later moeten blijken tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.’

‘Het is ons ook niet duidelijk of de Politie inmiddels als de camerabeelden bij het CBR heeft opgevraagd en eerlijk gezegd zou het ons niet verbazen dat deze inmiddels zijn gewist. Vrijwel direct na de mishandeling en het moment waarop het CBR onze client meedeelde te weigeren om onderzoek te doen naar dit strafbare feit heeft het CBR de opdracht gegeven om de bewakingscamera’s te verwijderen of onbruikbaar te maken. Dat bewijzen de opnames die een journalist destijds heeft gemaakt….’ zegt de jurist.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer