Landelijk protestdag rijscholen op 17 september bij CBR Enschede!

Het is nog ver weg, maar er zijn plannen om op zaterdag 17 september 2022 een landelijke protestdag te organiseren bij het CBR Examencentrum in Enschede. Het initiatief komt van een grote groep rijscholen uit het land. Het is op die dag exact 1 jaar geleden dat CBR directeur Alexander Pechtold de Needse klokkenluider Henrie Kamps opbelde en bedreigde omdat deze ontdekt had dat het CBR de leerlingen misleid en jaarlijks voor tientallen miljoenen benadeeld. Sindsdien is de rijschoolwereld opgeschrikt door de onderzoeksresultaten naar de misleiding en oneerlijke handelspraktijken vanuit het CBR….

“Maar we protesteren ook tegen de zogenaamde CBR prestatieladder die vergaande consequenties gaat hebben voor kleine rijscholen en zzp-ers. Het CBR wil meer invloed op de rijschoolwereld en heeft er inmiddels al voor gezorgd dat de kosten om een rijbewijs te behalen zijn opgelopen tot bijna €3.000,–” zegt een van de organisatoren.

Tegelijkertijd zal op 17 september de landelijke campagne starten om meer dan een half miljoen jongeren een schadeclaim in te laten dienen van maximaal €500, omdat ze gedupeerd zijn door ‘vals spel’ vanuit het CBR. “Het CBR heeft de wachttijden de voorbije jaren in onze beleving bewust op laten lopen en daardoor moeten veel jongeren extra kosten maken… die gaan ze in een massaclaim verhalen op het CBR of de overheid” aldus een van de organisatoren.

Een snel rekensommetje laat zien dat de massaclaim kan leiden tot een recordbedrag van 250 miljoen of meer.

Naar verwachting zal op deze dag ook het YouTube programma ‘Wolvenjacht’ worden uitgezonden; bedoeld om een miljoenenpubliek te laten zien hoe slinks het CBR en de grote rijscholen te werk zijn gegaan in de voorbije jaren.

“Wij willen landelijke aandacht voor het feit dat door het CBR jongeren in ons land tot meer dan drie keer zoveel betalen als Belgische jongeren; die mogen na 15 tot 20 uur rijles dan zelfs ook nog 18 maanden (zelfstandig) ervaring op doen in het verkeer.” aldus een woordvoerder van een consumentenorganisatie.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer