Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd.

“De klacht tegen beide agenten bestaat uit vier onderdelen, waarbij de belangrijkste toch wel het ontzeggen van medische hulp aan het slachtoffer is. Verder heeft de vrouwelijke agent geweigerd om een getuige aan te horen die meldde dat Kamps was mishandeld.” aldus de woordvoerder.

Kamps belandde pas uren later op de Eerste Hulp van het Medisch Spectrum Twente vanwege mogelijk ernstig hersenletsel of een gebroken nek. De journalist ondergaat nu, bijna 3 maanden later, nog medische onderzoeken in het SKB Ziekenhuis in Winterswijk en kan niet fulltime meer werken.

Het CBR weigerde een klacht in behandeling te nemen, maar Politie Oost-Nederland start wel een onderzoek naar de betrokken agenten in.

Slachtofferhulp en anderen hebben Kamps juridische bijstand aangeboden.

“Vrij snel na het incident heeft een bron binnen het CBR team in Enschede de redactie van uw blog een bericht gestuurd dat Brünen vanaf het CBR examenterrein is opgebeld, vervolgens daar naar toe is gereden met zijn zoon en vrijwel direct de journalist aanviel en de uitsorteerstrook voor vrachtwagens van het Transportcentrum op duwde. Daar waar het CBR een eerder mogelijk incident wel onderzocht, was men niet langer bereid om onderzoek te doen naar dit strafbare feit op haar terrein. Terwijl ze in haar huisregels vermeld dat van ieder strafbaar feit een aangifte wordt gedaan. Verder zijn de observatiecamera’s op het CBR examenterrein daarna snel verwijderd. Het laat zich raden dat het CBR de opnames van het incident op 8 maart 2022 straks niet meer kan aanleveren”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer