Journalist opnieuw bedreigd bij CBR!

Gisteren was het opnieuw raak; een journalist van onderzoeksplatform Rijlezz werd op de openbare weg bij het CBR examenterrein opnieuw bedreigd door een lokale rij-instructeur. Ditmaal was het een instructeur van Anja’s Rijopleiding die de journalist met opgeheven vinger naderde en dreigde met geweld. Dat allemaal onder de neus van een CBR beveiliger en examinator Bernd Ouwersloot. Tegen die laatste lopen diverse onderzoeken, vanwege ambtsmisdrijven.

“Het is duidelijk dat het CBR aanzet tot geweld tegen journalisten en niets onderneemt om de bedreigingen vanaf haar examenterrein te beteugelen. Maar wij laten ons er niet door intimideren of provoceren”

Het geweldsdreigement door de instructeur van Anja’s rijopleiding is er een van velen; Hartemink, Ezendam, Brünen, Pieper gingen deze instructeur al voor.

“De journalist maakte foto’s van de lege plek waar het CBR voorheen een cctv-camera systeem had opgesteld. Hij merkte nog op dat omstanders niet in beeld kwamen, maar toch ‘stormde’ de instructeur van Anja’s rijopleiding op hem af en stonden ze bijna ‘neus aan neus’. Erg bedreigend allemaal, zeker omdat er al een zware mishandeling heeft plaatsgevonden” zegt een woordvoerder.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer