‘Beslaglegging bij Brünen is een reële mogelijkheid’

Vandaag volgt een tweede, inhoudelijk gesprek tussen de Needse klokkenluider Henrie Kamps en de Klachtencommissie van de politie Oost-Nederland. Daarbij draait het om de gebeurtenissen op 8 maart jl. bij het examencentrum in Enschede. Op die dag werd Kamps onder de ogen van CBR examenmanager Mark Keijsers en twee lokale dienders van het korps Oost-Nederland mishandeld, belandde met zijn hoofd op de rijstrook van het Transportcentrum en werd daarna aan zijn lot overgelaten. Na aanvankelijk in de cel te zijn gegooid, belandde Kamps pas uren later op de Eerste Hulp van het Medisch Spectrum Twente.

“De kwestie heeft gelukkig tot op het hoogste niveau alle aandacht en er is een belangrijke getuigeverklaring waarin de enige getuige verklaard wat zich afspeelde en hoe de zoon van Brünen haar duidelijk maakte dat het om een gerichte aanval ging. Ook beschrijft de getuige hoe een vrouwelijke agent haar getuigenis ter plekke volstrekt negeert. Het CBR en de politie waren alleen maar bezig om Kamps ‘iets aan te smeren’.

Kamps heeft tot op dit moment nooit meer iets van René Brünen of het CBR vernomen. Het CBR weigert een klacht over de kwestie te onderzoeken, terwijl alles zich afspeelde bij haar examenterrein.

“Wij hebben de indruk dat de politie Oost-Nederland deze klacht goed onderzoekt. Als dat niet bevredigend verloopt dan is er een beroepsmogelijkheid en moeten de burgemeester en korpschef een besluit nemen. Afhankelijk daarvan volgen er stappen tegen Brünen en/of het CBR. Eventueel in een civielrechtelijke procedure. Desnoods wordt er beslag gelegd op lesauto’s van Brünen… dat is een reële mogelijkheid.” aldus de advocate.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer