Verzet tegen CBR invloed groeit gestaag!

Steeds meer rijscholen in de Randstad overwegen zich uit te laten schrijven bij het CBR als deze de plannen voor een zogenaamde ‘prestatieladder’ doorzet. Het CBR willen rijscholen die een laag slagingspercentage hebben straffen door ze langer te laten wachten op examencapaciteit. Rijscholen zijn niet verplicht om ingeschreven te staan bij het CBR; dat doen ze alleen maar als zij zelf de examens willen reserveren.

“Het slagingspercentage van het CBR is fake, onjuist en misleidend. Dat heeft onderzoek al uitgewezen. Het CBR misbruikt het vooral om tweedeling te zaaien en zelf meer invloed te krijgen in de rijschoolwereld. Dat is algemeen bekend en zelfs branche-organisaties als BOVAG en VRB weten ervan; die spelen het spel gewoon mee. Als je niet staat ingeschreven bij het CBR kun je daar niet eens lid van worden!” zegt een van de onderzoekers.

“De snelstgroeiende brancheorganisatie VVRI stelt zich daarin veel neutraler in op en daar is iedere (kleine) rijschool en zzp-er welkom. Wij verwachten dat deze brancheorganisaties binnen enkele jaren veruit de grootste van Nederland zal zijn” aldus journalist/rijschoolhouder Henrie Kamps.

“We zijn in Nederland een beetje gewend geraakt dat de belastingdienst, maar ook het CBR zelf een beetje regel- en wetgeving bedenkt en afdwingt. Maar in de wet staat gewoon dat iedereen een praktijkexamen aan kan vragen als hij of zij dat wil. Een rijopleiding is natuurlijk goed en belangrijk, maar dat betekent niet dat het CBR bepaald wie er voorrang krijgt bij het aanvragen van een praktijkexamen of welke rijschool wel of niet geschikt voor je is.” aldus de Needse klokkenluider.

Er zijn op dit moment al prima alternatieven voor het zelf regelen van de je praktijkexamen. En zelfs dan kan dat prima in overleg met je eigen rijopleider: dus ook al die niet meer ingeschreven wil staan bij het CBR, omdat het CBR slagingspercentage een verkeerd beeld geeft van de prestaties van je rijopleider.

Rijschool L, Top-Drive.nl en Praktizz.nl zijn drie van de vele aanbieders die rijscholen en kandidaten kunnen ontzorgen bij het zelf aanvragen van je praktijkexamen; waarbij Rijschool L en Top-Drive.nl gewoon netjes staan ingeschreven bij het CBR en dus via het reserveringsplatform TOP van het CBR de examen(s) kunnen reserveren; in alle categorieën. Al meer dan 10.000 examens zijn zo in korte tijd gereserveerd! Dat werkt prima!

Praktizz.nl is een proef die in Twente is opgestart vanuit onderzoeksplatform Rijlezz en waarbij de leerling zelf de aanvraag indient. De papieren rompslomp wordt daarbij door Praktizz verzorgd tegen een vergoeding.

Het doel van deze pilot is om bij de Autoriteit Consument & Markt aan te tonen dat het CBR aanvragers niet volgens het gelijkheidsbeginsel behandeld. Daar zijn nu al voldoende bewijzen voor verzameld!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer