Leidt mishandeling van journalist bij CBR door BOVAG rijschool tot intern onderzoek bij de politie Oost-Nederland?

Op 8 maart 2022 werd de Needse klokkenluider Henrie Kamps mishandeld bij het CBR Examencentrum in Enschede. Dat gebeurde onder de neus van twee Enschedese agenten en CBR examenmanager Mark Keijsers. Mogelijk is Kamps, die naast journalist ook rijschoolhouder was, blijvend arbeidsongeschikt.

Kamps deed aangifte van mishandeling door eigenaar René Brünen van Verkeersacademie Brünen en diende, op advies van politiechef Janny Knol, een klacht in bij de Klachtencommissie van de politie Oost-Nederland.

Niemand bekommerde zich om de mishandelde journalist.. die werd zelfs onterecht afgevoerd naar het arrestantencomplex in Borne en belandde uren later pas op de Spoedeisende Hulp van het MST ziekenhuis in Enschede vanwege mogelijk hersenletsel of een gebroken nek…..

“Binnenkort volgt een tweede gesprek tussen de Klachtencommissie en Kamps. Daarna zal duidelijk worden of en welke stappen het team Enschede neemt tegen de betrokken dienders. Henrie Kamps realiseert zich de impact van een dergelijk intern onderzoek voor beide agenten, maar wil duidelijk maken dat het niet zo kan zijn dat de politie zich laat gebruiken door het CBR” zegt de vaste woordvoerder van de ondernemer/journalist”.

Tot tien keer toe hitsten CBR-ers de lokale politie op tegen de kritische journalist die als rijschoolhouder onderzoek heeft gedaan naar misleidende en oneerlijke handelspraktijken in de rijschoolwereld. Daarmee haalde Kamps zich de woede van directeur Alexander Pechtold op de hals en zorgde die er samen met een vijftal lokale medewerkers voor dat er een ware hetze tegen Kamps werd gevoerd vanuit het CBR. Valse meldingen, valse aangiftes en provocaties door beveiligers volgden binnen een tijdsbestek van zes maanden….

Kamps werd geroyeerd en mishandeld door en bij het CBR!

fragment uit mailreactie Klachtenbehandelaar politie Oost-Nederland

“Er is Henrie Kamps vanuit diverse zijde al juridische ondersteuning aangeboden, bijvoorbeeld vanuit Slachtofferhulp Nederland en zijn ziektekostenverzekeraar. Op dit moment maakt hij daar geen gebruik van, omdat hij principieel van mening is dat politie en Justitie allereerst aan zet zijn. Bij een veroordeling van René Brünen zal Kamps zich ‘voegen’ en de schade verhalen op de heer Brünen”.

Kamps laat weten dat hij tot op heden niets heeft vernomen van de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede of de BOVAG waar Brünen een bestuursfunctie heeft.

“Voorlopig houden wij het op een gewone mishandeling, omdat Kamps dat wil. Maar feitelijk is al lang duidelijk dat het om een zware mishandeling gaat” zegt de juriste.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer