‘Wordt lid van de VVRI; dan maak je nog kans!’

Op 1 januari deed de Needse journalist en rijschoolhouder een poging om zich aan te melden bij de branche-organisaties; op één na werd hij overal geweigerd. Behalve bij de pas opgerichte Vereniging Voor Rijscholen en Instructeurs; sindsdien is zijn rijschool daar nu lid van.

“Als kleine rijscholen en zzp-ers een kans willen maken tegen de oneerlijke handelspraktijken vanuit het CBR dan moeten zij zich melden bij VVRI; dat is hun enige kans op termijn”. zegt journalist Henrie Kamps.

“BOVAG, VRB en anderen wekken constant, samen met het CBR, de indruk dat zij de branche vertegenwoordigen, maar dat is natuurlijk niet het geval. Ze vertegenwoordigen maximaal 15% van de rijscholen en in alle gevallen zijn grote rijopleiders voorzitter van die clubs. Het lijkt wel georganiseerde misdaad; het CBR, BOVAG, VRB die samenspannen en de politiek van alles op de mouw spelden.”

Kamps juicht een snelle groei van VVRI van hart toe: “VVRI zou binnen een of twee jaar kunnen uitgroeien tot de reddingsboei van kleine rijscholen en zzp-ers. Als ze doorgroeien naar bijvoorbeeld 3000 leden dan zijn ze veruit de grootste in Nederland. En dan hebben ze een ‘oorlogskas’ om het gecorrumpeerde CBR te bestrijden.”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer