Nationale Ombudsman kan aan de slag!

Eindelijk heeft de Needse journalist/ondernemer zijn klacht over de schorsing voor 3 maanden, die hem op 19 november 2021 door Harold Bekhuis divisiemanager Rijvaardigheid bij het CBR, is opgelegd ingediend bij de Nationale Ombudsman. Waarom zo lang gewacht, terwijl iedereen aldoor aangaf dat hij dat het beste kon doen…?

[de klacht bij de Nationale Ombudsman staat onderaan dit artikel]

| Waarom heeft u daarmee zo lang gewacht, terwijl iedereen adviseerde om dit vorig jaar al te doen?

Ik zie de kwestie met het CBR als een journalistieke uitdaging. Ik heb tijdens de eerste lockdown in 2020 met ontsteltenis gekeken naar de verhoren in de Kindertoeslagen affaire. Toen ik in april 2021 misstanden en onrechtmatigheden bij het CBR ontdekte en in september bedreigd werd door CBR directeur Alexander Pechtold heb ik mij voorgenomen om tot op de bodem uit te zoeken hoe het ‘systeem’ in ons land werkt. Of anders gezegd; eigenlijk niet meer werkt!

| Dus ?

Dus heb ik bij voortduring afwegingen gemaakt. Veelal tegen de adviezen van juristen in. Als het CBR in haar eerste brieven al aangeeft dat je bij de Nationale Ombudsman een klacht kunt indienen, dan weet je eigenlijk al dat ze daar ‘geen zier’ om geven. Ik kon en kan zelf wel bedenken dat het CBR, en andere overheidsinstanties, daarmee willen zorgen voor een ‘work overload’; ze weten al dat de Nationale Ombudsman maanden zal doen over een onderzoek. Daar heb je niets aan met een schorsing van 3 maanden; je hebt als rijschool dan de schade al opgelopen.

| U wordt tot op dit moment door Justitie verdacht van ‘Lokaal vredebreuk’; u bent veelvuldig het examenterrein bij het CBR opgereden, terwijl u geschorst was…

Ten eerste is het maar de vraag of ene Harold Bekhuis, die in mijn publicaties als journalist meerdere malen als eindverantwoordelijke is genoemd voor de tientallen miljoenen schade die kandidaten jaarlijks oplopen, gemachtigd is om een dergelijke sanctie per direct en zonder mogelijkheid van beroep op te leggen én te ondertekenen. Nog even los van het feit of deze gecorrumpeerde, ex politie-agent, die ook nog eens bevriend is met andere integriteitsovertreders op de CBR locatie in Enschede, wel bevoegd is verzet ik mij tegen zijn schorsing omdat ik mij met mijn rijschool RIJBEWIJZZ in de vijf jaren voor ik de miljoenenzwendel bij het CBR blootlegde, als journalist van onderzoeksplatform RIJLEZZ altijd voorbeeldig heb gedragen.

Dat ik ’s ochtends werk als journalist (RIJLEZZ) en ’s middags rijles (RIJBEWIJZZ) geef is volgens mij een vrijheid.

| Wat bedoeld u exact?

Nou heel simpel; de baas van deze Harold Bekhuis heeft meerdere banen. Ja, ik heb het over Alexander Pechtold. Die werkt niet alleen voor het CBR hoor. Die is bijvoorbeeld ook de voorzitter van de adviesraad van de Autoriteit Persoonsgegevens en nog wat andere (zeer) goed betaalde ‘bijbaantjes’. Ik durf gerust te beweren dat Pechtold zal roepen “Het ene heeft niets met het andere te maken”.

| En nu?

Nu zijn er allerlei instanties en Justitie bezig met onderzoek naar het CBR en de machtswellustelingen in Rijswijk/Arnhem; Pechold, Bekhuis, Huizing, Keijsers en vijf lokale CBR-ers in Enschede; Ouwersloot, Verheij, Vianen, de Jong en Steggink. Is de politiek op de hoogte, twee ministers, de D66 fractie, D66 bestuur en binnenkort de Autoriteit Consument & Markt. En als het nodig is gaan we daarna richting Europa.

| Dus geen wapenstilstand?

Nee hoor, geenszins. Trouwens het is geen oorlog hoor; het feit dat Alexander Pechtold als zes maanden ‘criminele’ beveiligers en camera’s bij het CBR heeft opgesteld omdat ik een ‘gevaar’ vorm is niet meer dan manipulatie, valse beeldvorming en geldverspilling. Hij zal nooit voor een rechter kunnen aantonen dat ik iemand bedreigd heb of een gevaar vormde. Allemaal flauwekul van een zieke geest… misschien wel een verkrachter.

Straks wordt het drukker dan ooit. Want zoals u weet hebben de Volkskrant journalisten, Avinash Bhikhie en Natalie Righton, (bekend van recente D66/Sigrid Kaag publicaties) interesse getoond in mijn verhaal.

En wordt er op dit moment, meer dan ooit, enorm veel schade berokkend met de opgelopen wachttijden voor een praktijkexamen. Met CBRClaim.nl gaan we later een massaclaim indienen die nu al richting 250 miljoen lijkt te gaan…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer