Overgrote meerderheid rijscholen wil dat Alexander Pechtold vertrekt!

De onvrede onder rijscholen blijkt groter dan ooit; zo blijkt uit een peiling van RijschoolProfs. Op een artikel op het populaire blog RijschoolPro waarin de branchevereniging VVRI zich beklaagt over de gevolgen van het falende beleid van het CBR reageren boze rijschoolhouders.

“Wij hebben vorig jaar al gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren en het is allemaal minder toevallig dat de kleine rijscholen denken. Ook vorige week spreekt de minister over ‘in overleg met de branche..’, maar dan bedoeld hij maximaal 15% van de rijschoolwereld. Er is een hele lage organisatiegraad en daardoor kan Alexander Pechtold eenvoudig de beeldvorming manipuleren” zegt journalist Henrie Kamps.

“Het CBR stuurt volgens ons onderzoek bewust aan op het imploderen van de rijschoolwereld voor 2025. Dat klinkt eng, maar past wel in de uitspraken van Alexander Pechtold dat hij meer invloed op de rijschoolwereld wil. De kleine rijscholen bezwijken op den duur onder de beperkingen en lange wachttijden, terwijl grote opleiders via oneerlijke handelspraktijken een forse voorraad lege examenplekken hebben opgespaard. Dat deden ze door Tussentijdse Toets capaciteit te reserveren, maar niet te gebruiken. Dat is een truc waarvan het CBR op de hoogte is, maar niets tegen onderneemt. Dus die kunnen nieuwe leerlingen veel sneller een praktijkexamen aanbieden. De kleine rijscholen moeten uiteindelijk stoppen!”

Ondertussen krijgen CBR examinatoren een stormvloed van kritiek over zich heen van de rijscholen. En er is kritiek via bijvoorbeeld RijschoolPro; maar die wordt gecensureerd. “Die kritiek lees je alleen als je een betaald abonnement hebt op RijschoolPro en alleen nadat de redactie een reactie goed keurt.”

“Wij hebben onlangs een WOB verzoek aangekondigd, omdat volgens een bron binnen het CBR dit blog flink wordt betaald door het CBR. Zo zul je er nooit een door ons aangeleverd artikel lezen; StopCBR.nl en ons onderzoeksplatform Rijlezz worden op dat blog geboycot.” aldus klokkenluider Henrie Kamps.

[tekst gaat door onder afbeelding]

reacties van kleine rijscholen op RijschoolPro

Uit een eerdere enquete bleek eind vorig jaar al dat een overgrote meerderheid zo snel als mogelijk, van de directeur van het CBR af wil.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer