Minister Mark Harbers liegt over wachttijden praktijkexamens!

Tientallen CBR kandidaten zijn vandaag door CBRClaim.nl geinformeerd dat ze financieel benadeeld worden door de overheid; door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De kandidaten zijn vorige week geïnformeerd over examendata en lezen in landelijke media dat de wachttijd inmiddels is opgelopen naar soms langer dan 26 weken.

“Maar als je dan vanmorgen in het CBR reserveringsplatform TOP van het CBR kijkt dan je zie dat er op korte(re) termijn voldoende plekken beschikbaar zijn. Dat komt ongetwijfeld door de oneerlijke handelspraktijken die het CBR (Enschede) samen met grote rijscholen als Brünen, Brookhuis, Ezendam, Olav Feijen én ANWB Hartemink hebben ontwikkeld.” zegt een van de initiatiefnemers van CBRClaim.nl.

De komende weken zijn er op doordeweekse dagen beschikbare plekken vrijgekomen, maar kandidaten die zonder een gemachtigde rijschool een praktijkexamen hebben aangekocht hebben daar geen weet van. Dat is strijdige met de wetgeving.

Kandidaten die rechtstreeks reserveren bij het CBR
hebben geen kans op ‘last-minute’ capaciteit

“We verzamelen momenteel bewijzen om straks in een massaclaim aan te tonen dat de minister onlangs in de Tweede Kamer onwaarheden heeft gesproken en onjuiste dat heeft gegeven; een politieke doodzonde die hem al eerder zijn staatssecretarisschap bij Justitie en Veiligheid heeft gekost”

CBRClaim verwacht tot de totale claim over 2020, 2021 en 2022 enkele honderden miljoenen gaat bedragen. Kandidaten zie langer dan 8 weken hebben moeten wachten op een examenplek kunnen via CBRClaim.nl een claim indienen van maximaal €500,–.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer