Gaat Tubantia nu beginnen met het boek over Alexander Pechtold; ‘De Wolf in schaapskleren?’

Ik heb het boekje van ‘onderzoeksjournalisten’ Angelique Kunst en Gerben Kuitert vannacht in één ruk uitgelezen. Best interessant, maar ook niet bepaald hoogdravende onderzoeksjournalistiek. Ooit, vijfentwintig jaar geleden, was ik zelf degene die in Tubantia bij voortduring ‘onder de loep’ werd genomen door een redactie met een tunnelvisie. Sindsdien wist ik zeker; veel regionale journalisten spelen niet voor niets in de amateurdivisie…

Je kunt er van alles van vinden, maar als (oud) ondernemer begrijp ik de titel van het boek maar al te goed “Er is er hier maar één de baas!” En gelijk heeft Gerard Sanderink! Zoiets hoorde ik John de Mol ooit ook al zeggen, waarna hij zijn bedrijf destijds van de beurs haalde!

Regionale journalisten zouden wel eens wat meer respect mogen hebben voor iemand die 14.000 werknemers maandelijks een salaris overmaakt. In het hele boekje lees ik van alles, maar eigenlijk nauwelijks iets van wat Gerard Sanderink dan echt verkeerd doet, over waar hij echt het publieke belang heeft geschaad. En ja, ik begrijp de onderbuikgevoelens. Maar die gevoelens heb ik in veel hogere mate en al veel langer bij alles en iedereen die qua professie ‘ambtenaar’ is geworden; zoals Alexander Pechtold en veel andere ‘gestegen door gebrek aan gewicht’ types die de maatschappij structureel schade toebrengen, structureel liegen en bedriegen!

Ik ken Gerard Sanderink niet, maar ik weet wel dat ik op mijn vijftigste feitelijk afscheid heb genomen van het ondernemerschap om van al dat gezeik af te zijn met wat ‘anderen vinden’ en willen. Vorige week zag ik Johan Derksen geëlimineerd worden omdat vergelijkbare types als Angelique Kunst, Gerben Kuitert daarop zinspelen op hun mediakanalen. Als het aan Tubantia ligt is Gerard Sanderink de volgende!

Laten we maar hopen dat Gerard Sanderink (n)ooit op zijn eigen manier afscheid neemt; want dan zeggen duizenden abonnees de krant op…. die zijn dan hun baan kwijt door een ongekende hetze van hun krant tegen hun baas! Want beste Angelique, Gerben en ‘vrouw zoekt bekende presentator’; dat is Gerard Sanderink. Hij is dé baas; heeft het met eigen handen opgebouwd en daardoor, in mijn opvatting, het recht om te zeggen “Er is er hier maar één de baas!”.

Ik heb Tubantia vele, vele malen geïnformeerd over de structurele misleiding en oneerlijke handelspraktijken waarmee het CBR jongeren in onze maatschappij mogelijk al decennia voor tientallen miljoenen per jaar dupeert en hoe ik zelfs door Alexander Pechtold met de dood ben bedreigd: “Dit overleef jij niet!’

Zelfs aan de inmiddels met loftrompet afgezwaaide eindredactrice Martha van Nieuwkerk of hoe zij inmiddels ook moge heten.

Niemand; niet Angelique Kunst, Gerben Kuitert of die Martha heeft ooit gereageerd op mijn mails….

Angelique Kunst, Gerben Kuitert, Lucien Baard en anderen schrijven liever over streekgenoten die met de kop (en schouders) boven de regionale massa uitsteken, omdat die wel zelf iets hebben opgebouwd of onderzoeken. Da’s ook wel een beetje ‘Tukkers’; doar kriej proat van! En dan verkoop je het regionale sufferdje nog wel aan de vorige generatie….

Trouwens… wel leuke bijverdienste het schrijven en promoten van een eigen boekje….!

Ik ben een Achterhoeker!!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer