‘Voorzitter van Raad van Toezicht CBR is ook persoonlijk verantwoordelijk!’

Het is al zijn vierde brief aan professor Erwin Muller; de voorzitter van de Raad van Toezicht bij het CBR en ongetwijfeld niet zijn laatste. Henrie Kamps is duidelijk; desnoods spreekt hij Erwin Muller ook in persoon aan omdat hij zijn plicht als voorzitter van de RvT heeft verzaakt.

“Keer op keer is de heer Muller door Kamps geïnformeerd omtrent de onderzoeksresultaten en de onrechtmatige gedragingen van de bestuurders binnen zijn organisatie. Het is natuurlijk aan hem om te bepalen of hij daarop reageert, maar in onze beleving rust er en wettelijke taak op de schouders van een (voorzitter) van de Raad van Toezicht. Als het nodig is dan moet de rechter er maar over oordelen of de voorzitter van de Raad van Toezicht aan die wettelijke plicht heeft voldaan door alles ‘onder de pet’ te houden….” zegt een van de juristen die Kamps bijstaat in zijn conflict met het CBR.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer