Hoe snel zal Sigrid Kaag oordelen over CBR directeur Pechtold; ‘haar’ Alexander?

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft regelmatig columns over wat hem bezighoud…

Gisteravond keek ik met ontsteltenis naar het wekelijkse persmoment van de Minister President, die ditmaal werd vervangen door de vice-premier (schrijf ik dat goed?); Sigrid Kaag. Zelden heb ik in de Nederlandse politiek iemand gezien, gehoord, beleefd die met beide benen zo kwalijk buiten de realiteit staat…

“Ik had het programma nog nooit gezien… ” zei het D66 boegbeeld of stormram….

Beetje hetzelfde verhaal als recent ‘met een casus’ waarmee ze ‘een plekje in de hel’ voor zichzelf reserveerde. Alleen heeft onze vieze-premier (schrijf ik dat goed?) dit keer haar oordeel wel erg snel paraat!

Sigrid Kaag over Johan Derksen tijdens persmoment met de (vice) premier…

Johan Derksen is zelf degene die op zijn manier heeft aangegeven dat hij een enorme inschattingsfout heeft gemaakt; het boetekleed aantrok. Natuurlijk was het gelach om hem heen meer dan ongepast. Maar ik denk toch echt dat het Sigrid Kaag in deze ‘casus’ niet past om een uitspraak te doen over een programmamaker; waarin een groot deel van Nederland zich gehoord voelt in een door-en-door verziekt politiek klimaat.

Met het elimineren van Johan Derksen rest veel mensen in ons land niets anders dan blogs en app-groepen bezoeken om dat tegengeluid te horen.

Ooit lanceerde ik, samen met anderen, club-tv in de Eredivisie. De toenmalige directeur van FC Utrecht, Jan Willem Dop, zag het nut er aanvankelijk niet van in. Nu 15 jaar later kijken supporters van clubs vooral naar de programma’s van hun eigen club-tv; Studio Sport en ESPN zijn voor de wedstrijden en samenvattingen. Niet voor de interviews en andere geluiden. Zo zal het ook met publieke en commerciële tv vergaan.

Mij zou het als mediaman niet verbazen als Viaplay zo slim is om VI(A) een plek te bieden in haar online programmering… Ik ken wat mannen die daar de scepter zwaaien; ze zijn er toe in staat.

Het past Sigrid Kaag zeker niet om een uitspraak te doen over het tegengeluid Johan Derksen, omdat Sigrid juist zelf het toonbeeld is van politiek-niet-correct-gedrag-afdoen-met-een- hautaine-houding-en -gevoelloos-‘sorry’…

En… ik denk ook niet dat wekelijkse persmoment een spreekgestoelte moet worden voor persoonlijke meningen van ‘politici’ die zelf nauwelijks een geloofwaardig moreel kompas hebben.

Wat zal Sigrid straks vinden van het trackrecord (schrijf ik dat goed?) van haar twee-eiige tweelingbroer Alexander Pechtold? Over kwesties uit 2018, de aangifte van (mogelijk meer dan) grensoverschrijdend seksueel gedrag door Alexander Pechtold of de CBR kwestie met journalist Henrie Kamps; ondergetekende…

Hoe snel zal ze publiekelijk haar persoonlijke mening de huiskamers in slingeren. Of gaat ze dan wachten op een of meerdere onderzoeken.

In het geval van Johan Derksen kan de eerst getuige, de keeper van Veendam, zich niets herinneren van wat Johan Derksen beschreef. Gekker nog, hij beweerd dat het verzonnen is. Dan is het nog steeds een domme, ongepaste ‘anekdote’ in de huidige tijdsgeest maar heeft Johan Derksen een betere reden om zich in zijn mancave op te sluiten; zelfbescherming.

Maar juist daardoor wordt pijnlijk duidelijk dat Sigrid niet alleen op interne, gekochte, onderzoeksresultaten moet wachten alvorens ze de verkeerde microfoon gebruikt om blijk te geven van haar persoonlijke walging.

Net als Alexander Pechtold met mij deed, na mijn publicaties via enkele blogs, over structurele misleiding en oneerlijke handelspraktijken vanuit het CBR, rekent Sigrid direct af met een criticaster. Zo werkt dat in die ‘casussen’ (of schrijf ik dat verkeerd?).

Op al mijn mails aan al fractieleden én het bestuur van D66 heeft laatstgenoemde nog niet 1 ‘menselijke’ reactie ontvangen. Nee, Sigrid heb ik niet gemaild, die kijkt geen tv en leest geen mails of rapporten. Die is kennelijk vooral bezig met online-shoppen.

Dat moet ook gebeuren….

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer