Einde Vandaag Inside veelzeggend voor de tijdsgeest waarin we leven….

Ooit werkte ik samen met een deel van de mannen achter VI of Vandaag Inside; echte, vernieuwende programmamakers voor een specifieke doelgroep. Niet voor niets trokken ze een deel van de vergeten, genegeerde televisiekijkers iedere avond naar de beeldbuis. En ja, zelfs als fan van het vrije woord, ergerde ook ik mij wel eens aan het niveau of de eenzijdige kijk op de werkelijkheid van vooral Johan Derksen. Maar met het ‘elimineren’ van Johan Derksen hebben veel politici en journalisten feitelijk een kuil gegraven waar ze straks mogelijk zelf invallen.

Waarom wilde iedereen dat Johan Derksen ‘excuses’ zou aanbieden? Wat zijn die anno 2022 nog waard in ons ‘gave’ landje? Ik hoor ze met enige regelmaat voorbij komen als ik geboeid kijk naar het zoveelste debat met een minister.

Maar in de brieven of reacties die ik krijg vanuit de politiek zie ik die woorden nooit staan. Ook (nog) niet van de politie die mij op aandringen van Alexander Pechtold in zes maanden maar liefst 10 keer hebben opgezocht, staande gehouden, aangehouden, in de cel gezet of in hulpeloze toestand aan mijn lot overlieten na een mishandeling.

Hoe vaak heeft Sigrid Kaag al ‘sorry’ of ‘excuses; aangeboden? In de Achterhoek, ik ben een Achterhoeker, zeggen boeren bij iedere harde scheet ook wel eens ‘sorry’. En ze bedoelen er mogelijk nog meer mee als Sigrid, Mark, Hugo en ga nog maar een tijdje door..

Johan Derksen heeft ‘sorry’ gezegd en ik vond er iedere letter geloofwaardig van. Sigrid zegt ‘sorry’ en de volgende ‘casus’ wordt al weer doodgezwegen. Voor haar en de haren is ‘sorry’ niks zeggend; een puntkomma…

En ja…. ik denk dat het al een tijdje duidelijk was dat de denkbeelden van een zestiger, zeventiger of tachtiger niet meer passen bij de huidige D66-tijdsgeest. Dus goed dat Johan lekker zijn ‘mancave’ opzoekt en ik weet zeker dat er wel Blues in zijn leven blijft…

De casus Alexander Pechtold dient zich binnenkort in alle hevigheid aan en ik heb het D66 bestuur en een flink deel van de fractie al meerdere malen geïnformeerd. Ik krijg niet eens een reactie of hooguit een auto-reply.

Nu maar afwachten of Op1, EenVandaag, NPO1, Jinek en alle andere, minder beken of gewaardeerde ‘babbelprogramma’s’ genoegen nemen met de volgende nikszeggende ‘sorry’ of ‘excuses’ van Sigrid Kaag, Mark Harbers of welke ‘sorry’-zegger dan ook….

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer