Ook NPO 1 maakt melding van verkrachtingszaak Alexander Pechtold

NPO1 Radio bericht inmiddels ook over een toenemend aantal meldingen via app-groepen en blogs over de verkrachting door Alexander Pechtold van een D66 partijgenote; acht jaar geleden. De vrouw, die inmiddels aangifte heeft gedaan van de verkrachting, roept andere vrouwen uit de D66 partij op om zich nu ook aan te melden.

Tijdens het NPO1 radioprogramma probeert presentator Pieter Jan Hagens de naam van de vermeende dader nog wel boven tafel te krijgen, maar journalist Joost Vullings wil de ‘verse’ informatie eerst nog checken.

Inmiddels is duidelijk dat het inderdaad gaat om Alexander Pechtold; de fel bekritiseerde directeur van het CBR en voorzitter van de Adviesraad voor de Autoriteit Persoonsgegevens.

[tekst gaat door onder video]

“Pechtold is in 2018 al in opspraak gekomen door onthullingen van Anne Lok en Wassila Hachchi, dus verbaasd het mij niet dat er veel meer slachtoffers zijn. Het is trouwens informatie die wij veelvuldig onder de aandacht hebben gebracht bij zijn CBR mede-directeur Jan Jurgen Huizing en de voorzitter van de Raad van Toezicht van het CBR. Vergeefs…. dat soort ‘mannen’ interesseert dat volstrekt niet” zegt journalist Henrie Kamps.

“Natuurlijk zal het CBR zwijgen en de andere kant op kijken. De directeur Bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing en Erwin Muller, de voorzitter van de Raad van Toezicht hebben tot nog toe niet anders gedaan.

Maar de verwachte media- en politieke storm zal het gecorrumpeerde CBR bolwerk keihard raken… daar ben ik van overtuigd” zegt klokkenluider Henrie Kamps die inmiddels aangifte heeft gedaan tegens Alexander Pechtold, vanwege meerdere doodsbedreigingen.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer