Getuige: ‘Tom Brünen zei terwijl (collega) rijschool én journalist gewond op straat lag; dit verdiend hij!’

Een onthutsende verklaring van de getuige die aanwezig was bij het mishandeling van rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps. De zoon van de verdachte BOVAG rijschool eigenaar René Brünen verklaarde tegen de getuige dat Kamps ‘dit verdiende vanwege zijn kritiek op het CBR en grote rijscholen’.

Tijdens de vooronderzoek van de geweldsincident wordt steeds duidelijker dat de beide eigenaren van Verkeerscollege Brünen bewust naar het CBR reden op 8 maart 2022. Met één doel; de journalist even een lesje leren!

“Ja ik schrok daar toch wel van zegt de voormalig rijschoolhouder en journalist Henrie Kamps. Natuurlijk waren er de bedreigingen toen ik al geruime tijd beduusd en gewond tegen een lantaarnpaal zat bij het CBR examenterrein. Terwijl ik het gevoel had dat zijn vader spijt had van het voorval, bedreigde Tom Brünen met mij kapot procederen: “Wij hebben betere advocaten en diepere zakken…’ zei hij.

“Ik ben er wel van overtuigd dat dit strafbare feit op het CBR terrein niet onbestraft blijft. De politie is er inmiddels professioneel mee bezig én er hangen wel 10 cctv camera’s op die locatie; bij de toegang van het transportcentrum en op het CBR terrein zelf. De beide heren zijn door iemand vanaf het CBR opgebeld, opgeroepen en opgehitst en kwamen doelgericht op ons afrijden….”

Kamps krijgt inmiddels van veel kanten ondersteuning aangeboden; onder andere Slachtofferhulp Nederland bied hem juridische ondersteuning aan. Maar ook uit andere hoeken komt steun.

“Ja de kosten zijn inmiddels al flink opgelopen en alleen volgende week al moet ik weer meerdere malen naar het ziekenhuis. Rijles geven lukt eigenlijk niet meer… schrijven als journalist is nog redelijk te doen; hoewel ik veel fouten maak met het typen.”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer