‘Alexander Pechtold vervolgen op basis van Artikel 365 van het wetboek van Strafrecht!’

Als het aan de Needse journalist Henrie Kamps ligt gaat politie en Justitie hem helpen bij de vervolging van CBR directeur Alexander Pechtold vanwege ernstig misbruik van zijn ambtelijke macht. Dat is de uitkomst van het gesprek dat tussen de teamchef van het politiekorps Enschede, Wolter Alberts, de betrokken klachtencoördinator en Kamps heeft plaatsgevonden.

In de artikelen 355 tot en met 380 van het Wetboek van Strafrecht staan een aantal specifieke ambtsmisdrijven opgesomd.

De ambtenaar die door misbruik van gezag iemand dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

De reden om ambtsmisdrijven strafbaar te stellen is dat het publiek vertrouwen moet kunnen hebben in de onkreukbaarheid van het gezag. Soms is strafrechtelijk optreden dan nodig om de integriteit van het openbaar bestuur, het politieke bedrijf en het ambtenarenapparaat te beschermen. De overheid beschikt immers over bevoegdheden die aan de ambtenaar een overwicht geven. De rechten van de burger kunnen dan ook ernstig in gevaar komen als misbruik niet strafbaar zou zijn gesteld.

Wetboek van Strafrecht

Kamps schrijft in zijn mail aan klachtenbehandelaar Kees Pauw van het korps Oost-Nederland :

“Bedankt voor het prettige gesprek van afgelopen vrijdag dat jij, teamchef Alberts en ik gedrieën gedurende ruim een uur voerden. Ik heb daarin aangegeven dat ik mijn antwoord op de vraag van u beiden: “Wat kunnen wij voor u doen?” even zou overdenken. Het antwoord is:


Help mij als burger, journalist én rijschoolhouder bij mijn poging(en) om te onderzoeken en/of aan te tonen dat CBR directeur Alexander Pechtold gedurende langere tijd misbruik van zijn ambtelijke macht heeft uitgeoefend en op 16 december 2021 een valse aangifte heeft gedaan en dus in strijd heeft gehandeld met artikel 365 wetboek van Strafrecht of enig andere strafbaar feit .”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer