Pleegt VVD minister Mark Harbers politieke zelfmoord?

Het overkwam Mark Harbers, onze huidige minister van Infrastructuur & Waterstaat, ook al in mei 2019; nog geen twee jaar geleden. Toen verstrekte Harbers de Tweede Kamer foutieve cijfers over de criminaliteit van asielzoekers. Harbers kwam in het nauw en stapte op als verantwoordelijke staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Vorige week gaf de VVD minister de Kamer wederom foute informatie met betrekking tot de oplopende wachttijden bij het CBR… een politieke doodzonde!

“Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen” is een aloud gezegde, maar niet besteed aan deze minister. Hij is al geruime tijd geleden schriftelijk geïnformeerd over de werkelijke onderzoeksresultaten naar het tekort aan examencapaciteit.

“Mark Harbers en zijn ministerie laten zich overduidelijk leiden door de informatie die ze krijgen vanuit het CBR, maar die is aantoonbaar onjuist. En dat weet hij of dat moet hij weten. Het CBR staat al jaren onder verscherpt toezicht en dus moet de minister de informatie vanuit dit gecorrumpeerde zelfstandig bestuursorgaan laten dubbel-checken.

De Minister heeft ons zelfs met dagtekening ’17 februari 2022′ per aangetekend schrijven laten weten dat hij ‘kennis heeft genomen….’. Daarna bleven nieuwe brieven van ons, bewust, onbeantwoord” zegt onderzoeksjournalist Henrie Kamps.

“Kijk, Mark Harbers is nu eenmaal politiek verantwoordelijk en dus pleegt Mark Harbers politieke zelfmoord door de Tweede Kamer opnieuw onjuist te informeren. Er zijn meerdere oorzaken voor de oplopende wachttijden, waarbij de grootste wel is dat het CBR een zogenaamde TussenTijdse Toets (TTT) verkoopt aan leerlingen van bij het CBR ingeschreven rijscholen.

“Mensen die rechtstreeks een praktijkexamen kopen bij het CBR hebben die mogelijkheid, terecht niet, want de toets is niet meer dan een vrijwillige test op tweederde van de rijopleiding.

En vergis je niet het gaat om honderdduizenden van deze TTT’s per jaar; exact dezelfde capaciteit die het CBR nu mist om kandidaten een praktijkexamen aan te bieden op een redelijke termijn. Ooit bedacht om de leaseauto’s van examinatoren te bekostigen volgens onze bron; CBR coach Henri Vianen.

Directeur Jan Jurgen Huizing formuleerde de TTT vorig jaar september in de beantwoording van onze kritiek als volgt:

[tekst gaat door onder afbeelding]

fragment uit reactie CBR directeur Jan Jurgen Huizing

Het onderzoeksplatform heeft na ontvangst van de brief van Mark Harbers gevraagd om een toelichting, maar daarop heeft de minister niet meer gereageerd.

“Mark Harbers heeft in twee jaar tijd niets geleerd van zijn fouten en daaraan zouden consequenties moeten worden verbonden. Vergeet niet dat honderdduizenden jongeren hier financieel enorm door gedupeerd worden. Langere wachttijden betekenen extra rijlessen, minder kansen op de arbeidsmarkt en ga zo maar door!” zegt journalist Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer