Klokkenluider: ‘Gesprek met korpschef was prettig!’

Vandaag sprak de Needse journalist Henrie Kamps ruim een uur met de korpsleiding van de Politie Enschede. Het intake gesprek vond plaats onder toezicht van de afdeling Klachten en Integriteit van het korps Oost-Nederland.

“Ik heb uitgebreid verteld hoe deze kwestie is ontstaan en hoe vanaf het moment dat ik kritische vragen stelde over de misleiding en oneerlijke handelspraktijken, waardoor jongeren voor tientallen miljoenen of een veelvoud daarvan, worden gedupeerd Alexander Pechtold en een vijftal lokale CBR-ers er alles aan gedaan hebben om via valse beeldvorming, valse aangiftes anderen, waaronder tot tien keer toe de lokale politie, op te hitsen om mij als journalist én rijschoolhouder het werken onmogelijk te maken.

[tekst gaat door onder afbeelding]

Met als dieptepunt de gebeurtenissen op 8 maart jongstleden. Vandaag is ook de aangifte door mij goedgekeurd tegen René Brünen en ik moet zeggen dat ik het contact met de politie als bijzonder professioneel heb ervaren. Volgende week worden de getuigen al gehoord; dus men gaat voortvarend te werk. Ik heb altijd gezegd dat de deur openstaat voor René Brünen, maar tot nog toe heb ik niets van hem vernomen en dan rest mij niets dan hem te laten vervolgen.

Verder heeft de heer Alberts, teamchef Twente, mij gevraagd wat ik verder nog van het korps verwacht. Dat heb ik hem gezegd; ik wil dat de aangifte die Alexander Pechtold, namens het CBR, op 16 december heeft ingediend onder de loep wordt genomen, omdat dit de zoveelste valse aangifte tegen mij is, maar deze heeft hij persoonlijk gedaan.

Vooral omdat werkelijk alles wat Pechtold daarin verklaard aantoonbaar vals is. En dat is strafbaar gedrag; voor iedereen maar zeker voor een directeur van het CBR.

Ik hoop dat ik de korpsleiding ervan hebben kunnen overtuigen dat ik niet uit ben op een verdere confrontatie met het korps in Enschede, maar dat ik simpelweg het maatschappelijke signaal wil afgeven dat een overheidsorganisatie niet de politie kan en mag inzetten om te intimideren, bedreigen, provoceren….

Mocht er onverhoopt toch weinig tot niets gebeuren dan zal de kwestie, volgens de minister, een andere route moeten krijgen…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer