Ook de minister van Justitie reageert naar klokkenluider…

Vandaag ontvangt de Needse klokkenluider Henrie Kamps alsnog de formele bevestiging van zijn brieven van de minister van Justitie; de VVD-er Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Over de inhoud van de brief wil Kamps op verzoek van zijn juristen geen uitspraken doen, maar tijd voor een korte reactie heeft hij wel:

| Bent u tevreden met deze reactie?

Ja hoor. Het gaat ons vooral om het feit dat wij op een later moment kunnen aantonen wie er allemaal wetenschap hadden van de misleiding en oneerlijke handelspraktijken binnen de rijschoolwereld. Door de ontvangst te bevestigen geeft de minister aan dat ze, net als haar partijgenoot Mark Harbers, de informatie heeft ontvangen. Dat is voldoende.

| Denkt u dat deze brief verband houd met de aandacht die de kwestie nu krijgt bij de Politie?

Oh dat weet ik echt niet. Ik had de indruk dat de Politie Oost-Nederland enkele weken geleden zelf ook al tot de overtuiging was gekomen dat er zaken erg mis zijn gegaan. U zou dat aan de minister of de Korpsleiding moeten vragen. Mij maakt dat niets uit…

| Hoezo maakt u dat niets uit?

Ik was aldoor overtuigd dat Alexander Pechtold en een vijftal lokale ‘metgezellen’ zover over de lijn zijn gegaan met ambtelijk misbruik dat de kwestie vroeg of laat sowieso wel tot nader onderzoek had geleid. Dat dit nu gebeurd is alleen maar een grote meevaller. En met het vertrek van examenmanager Mark Keijsers heeft de eerst kop al gerold…. de rest volgt de komende tijd of jaren vanzelf. Zo werkt dat in dat soort grote organisaties. Dat kost tijd en dat gaat via de achterdeur; soms is er zelfs een directeurswisseling nodig. Nou die komt er zeker… al was het alleen al dat het feit dat je een D66 ‘coryfee’ bent de beeldvorming sinds vorige week al tegen je werkt. Ik zie Pechtold en Kaag al op de boeg van de Titanic staan…. Haha!

| Nog nieuwe ontwikkelingen?

Vandaag ben ik gebeld door een van de onderzoekers naar aanleiding van de mishandeling door René Brünen; daaruit kan ik afleiden dat het vooronderzoek gestart is. Verder houd ik er mij niet zoveel mee bezig.

| En vrijdag zit u met de korpsleiding?

Volgens mij noemen ze dat Teamchef, de heer Alberts. Daar gaan we praten over de valse aangiftes van diverse CBR-ers en mijn klachten dienaangaande. Dat is een begin van een wellicht lang proces. Maar ik vertrouw er wel op dat het nu de volle aandacht heeft.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer