CBR manager erkent fout en CBR betaald de kosten voor nieuw examen….en meer!

Vorige week weigerde CBR-examinator Marcel Steggink op de Enschedese vestiging een kandidaat het examen af te nemen, omdat deze zonder begeleiding 10 meter het terrein op zou zijn gereden. Hij deed dat na overleg met de lokale kringcoördinatrice Elise Verheij. Maar de kandidaat had zijn praktijkexamen rechtstreeks bij het CBR aangevraagd. Nu heeft examenmanager Mark Keijsers al moeten erkennen dat de examinator fout heeft gehandeld en kan de kandidaat kosteloos opnieuw examen doen. En volgt er later ook nog een schadeclaim van €500,–

De kandidaat heeft bijna dertig keer gebeld naar de mobiel van de examenmanager, omdat hem door Steggink was toegezegd dat hij zou worden teruggebeld, maar dat gebeurde natuurlijk niet…. Het duurde bijna een week voor het CBR met een reactie kwam.

“Het is duidelijk wennen voor de lokale examinatoren bij het CBR dat we met de wet in de hand jonge mensen rechtstreeks, met ondersteuning via Praktizz.nl, een examen laten reserveren én betalen. En dus zal het CBR moeten gaan nadenken over haar processen. Want nu is het CBR zelf verantwoordelijk om kandidaten zelf goed te informeren over waar ze zich moeten melden, wat het protocol is en aan welke eisen de examenauto moet voldoen” zegt een van de initiatiefnemers achter Praktizz.nl.

Op dit moment krijgen de kandidaten die geen rijschool gemachtigd hebben dezelfde oproepkaart; daar staat niet in wat het protocol is.

“Bij Praktizz.nl krijgen de deelnemers een ‘claimgarantie’ en dat betekent dat bij een overschrijding van de wettelijke wachttijd of andere fouten van het CBR een klachtenprocedure wordt opgestart en tot een maximum van €500 schade wordt geclaimd. Deze kandidaat krijgt weliswaar kosteloos een nieuw examen, maar heeft extra lessen nodig en moet zelf weer een examenauto huren. Dan heb je het al snel over €500,–“.

Later dit jaar zal zijn ervaring te zien zijn via het YouTube programma ‘Wolvenjacht’.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer