Kamps: ‘Slachtofferhulp belt!’

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum ernstig mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool in Twente: René Brünen. Maar niet René Brünen werd aangehouden en naar het arrestantencomplex in Borne gebracht. In plaats daarvan werd de journalist, terwijl hij onderweg was om hulp te zoeken vanwege mogelijk hersenletsel, door de lokale politie aangehouden en zonder pardon afgevoerd naar het arrestantencomplex. Dat gebeurde na een valse aangifte van het CBR; de derde in een half jaar!

Pas uren later belandde de journalist urenlang op de Eerste Hulp van het MST ziekenhuis met het vermoeden van een gebroken nek of hersenletsel.

Vorige week deed Kamps aangifte tegen Brünen, omdat het CBR dat weigert te doen. Toch is het CBR gehouden dat te doen op basis van haar eigen huisregels. Maar het is volgens Kamps juist het CBR, een klein aantal lokale ‘ja-knikkers’ die handelen op instructie van Alexander Pechtold die door valse beeldvorming haat hebben gezaaid, wat uiteindelijke leidde tot de zware mishandeling.

Vandaag belt Slachtofferhulp…. ruim 6 weken na het voorval…

“Toch is dat fijn. Ik zie het als een erkenning dat je slachtoffer bent. Tot nog toe kreeg ik het gevoel dat iedereen ‘het spelletje’ van de lokale CBR-ers meespeelde. Rijscholen lachten mij uit en staken de middelvinger op. Het CBR weigert een klacht in behandeling te nemen of aangifte tegen Brünen te doen, terwijl dit op haar grondgebied is gebeurd. Zelfs met mijn onverzettelijkheid grijpt je dat best bij je keel”.

Vrijdag volgt een gesprek met de teamchef Enschede en een klachtenbehandelaar en gaat Kamps weer naar de Hermandad 2; het politiebureau in Enschede.

“Er is ondertussen natuurlijk best wel veel gebeurt; er is een rapport verschenen over de slechte bescherming die de politie journalisten bied én de beerput bij de politieke partij van Pechtold is opengezet. Dat ik vandaag gebeld wordt door slachtofferhulp is erg prettig, want ik functioneer sinds de aanslag eigenlijk nauwelijks meer. Ik heb nog 3 leerlingen en ben bezig met de laatste lessen. Het lukt simpelweg niet meer… mijn hoofd en lichaam werken niet meer mee. Ik kan gelukkig nog wel schrijven, hoewel mijn vingers vaak verkeerde letters aanslaan. Ja ik voel mij echt wel slachtoffer, maar dat weerhoud mij niet in mijn strijd.”

“Inmiddels heeft het CBR al besloten om de examenmanager over te plaatsen naar Rotterdam; zover mogelijk weg om onderzoek vanuit Justitie te frustreren, maar de kringcoördinatrice en enkele anderen werken gewoon nog op de locatie” zegt Kamps. “Ik ga door tot de instanties onderzoek hebben gedaan naar ieder van hen vanwege ambtsmisbruik!!”

‘On bended knee is no way to be free!’ eindigt een emotionele Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer