Nieuwe examenmanager CBR Enschede ook weer uit nest van de Politie en Defensie…

Met de aanstaande benoeming van Irene Maris-Beuving tot examenmanager in Enschede versterkt divisiemanager Rijvaardigheid Harold Bekhuis zijn grip op het CBR gebied in Enschede. Irene Maris werkte voorheen bij Defensie en bijna 10 jaar bij de politie en kent de regio. Ook Bekhuis was voorheen werkzaam bij de Politie…. ‘zoals het halve CBR’…

“Tja het wordt daar bij het CBR in Enschede nog echt een Politiestaat…” zegt de Needse journalist Henrie Kamps over de opvolger van de weggeplaatste Mark Keijsers. “Haar ken ik nog wel omdat ze vorig jaar een keer richting de openbare weg naar mij bleerde “Mondkapje!!!”, terwijl juist haar CBR collega’s intern waren berispt toen ze weigerden een mondkapje op te zetten bij praktijkexamens. Volgens mij heeft ze gewerkt bij de politie te paard….”

“Mark Keijsers is na een reorganisatie in de bankensector bij het CBR terecht gekomen en onvoldoende bekend met het feit dat je vooral zelf geen belastende bekentenissen moet mailen…. Die belastende mailverklaringen van hem en directeur JanJurgen Huizing worden nu meer en meer het gesprek van de dag in de politiek, ACM en andere onderzoekers…”

” Een politiestaat is een staat waarin de overheid doet wat zij wil. De overheid houdt zich niet aan regels en kan bijvoorbeeld bepaalde burgers voortrekken. Ook kan zij mensen opsluiten in de gevangenis, zonder dat daar een rechter aan te pas is geweest.

Bron: ProDemos / Wikipedia

Over zichzelf schrijft deze voormalige hoofdagente op haar LinkedIn profiel:

Mijn naam is Irene en ben een gedreven persoonlijkheid die oog heeft voor detail. Kenmerkend voor mij is mijn betrokkenheid en loyaliteit. Ik beschik over een hoge dosis verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed plannen en organiseren. Ik sta open voor de belangen en wensen van een ander en neem de tijd om te luisteren. Typerend voor mij is mijn doelgerichtheid en directheid en word gezien als een echte doorzetter. Een van mijn belangrijkste krachten is mijn ‘drive’ om zaken op orde en geregeld te hebben. Ik ben een vrolijk en opgewekt persoon die van gezelligheid houd en integriteit hoog in het vaandel heeft staan.

Irene Maris, LinkedIn

“Volgens mij werkte ze al bij het CBR toen daar de ene na de andere examinator een relatie begon met lokale instructrices. Ik vraag mij af of ‘… integriteit hoog in het vaandel heeft staan.‘ in haar belevingswereld hetzelfde betekent als bij u en mij. Maar foute zelfreflectie is, zo heb ik ontdekt, wel een generiek probleem binnen het CBR… ” hoont Kamps.

Bron: LinkedIn

“Voor ons onderzoek heeft het verder geen enkele impact zegt een woordvoerder van het onderzoeksplatform Rijlezz. Ons onderzoekswerk in en rond het CBR in Enschede zit er op. Wij focussen op de informatievoorziening naar de politiek en afhandeling van aangiftes. Anderen gaan de kleine rijscholen en consument informeren Wij hebben een kleine honderd uur beeldmateriaal en wat we nodig hebben richting het YouTube-programma ‘Wolvenjacht’ wordt in een later stadium gedraaid”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer