‘Politie pakt mijn klachten en aangifte nu voortvarend op!’

Zo aan de vooravond van het Paasweekend eindelijk eens opbeurend nieuws rond de incidenten op en rond het CBR Examenterrein in Enschede. De Needse journalist Henrie Kamps laat weten dat de aangifte tegen de Enschedese rijschooleigenaar René Brünen nu voldoende aandacht krijgt bij de lokale opsporingstak en dat hij prettig begeleid wordt bij de intake en aangifte. Verder vind er aanstaande woensdag een gesprek plaats met de korpsleiding.

“Of dat te maken heeft met de recente berichtgeving over het aanvallen van journalisten in ons land weet ik niet, want de meeste afspraken waren al gemaakt voor die publicaties. Hoe dan ook. Het is prettig om te merken dat hij ook ‘anders’ kan… niet alleen voor mij, maar ook voor andere aangevers/slachtoffers van (mogelijke) gewelddelicten! Ik merk dat er echt een heel groot verschil zit tussen zo’n klein bureau als Berkelland, waar ik heel schofterig werd behandeld of het bureau in Enschede. Dat maakt voor de aangever echt een heel groot verschil. Zo’n aangifte is (zelfs) voor een ervaren ondernemer, journalist toch echt wel iets emotioneels… Laat staan voor een onschuldige burger. In Berkelland wilden ze dat telefonisch en met je- en jij-en [tutoyeren red] afdoen. Ongelofelijk! “

Kamps, die sinds de aanslag op 8 maart, gezondheidsproblemen ondervind is duidelijk over de rol van René Brünen: “Ik heb altijd prima contact met René gehad en begrijp echt wel dat hij geërgerd is over de kritiek die ik als journalist op het CBR en vooral grote opleiders heb geuit. Maar iemand heeft hem en zijn zoon vanaf het CBR terrein opgeroepen en opgehitst; met deze volledig onverwachte aanval als gevolg. Ik had niet de intentie om hem te laten berechten, maar ik heb ook helemaal niets van hem vernomen sindsdien. En nu het CBR schriftelijk heeft laten weten dat ze mijn klacht over het voorval niet in behandeling neemt, zoals dat in de CBR huisregels staat, rest mij niets anders dan zelf aangifte te doen.

CBR huisregels 2022

“Ik blijf vinden dat het CBR, Alexander Pechtold, Mark Keijsers en Elise Verheij de grote schuldigen zijn; ik heb nimmer en nooit iets fouts gedaan op of bij het CBR. Er is nooit enige aanleiding geweest om daar bewakers neer te zetten of extra camera’s… Dat is alleen maar door die onbetrouwbare, corrupte Alexander Pechtold en een handjevol lokale ‘ja-knikkende’ CBR-ers gedaan om een valse beeldvorming te creëren. En dat werkte bij de rijscholen én lokale politie. Daar staat Pechtold om bekend; manipulatief handelen is zijn handelsmerk”

“Natuurlijk begrijp ik de onvrede onder de rijscholen, maar niet de agressie die is ontstaan. Ik weet waar ik over praat en publiceer er over, omdat het CBR weigerde en weigert om op een normale manier met kandidaten en hun rijschool om te gaan. Dat 99% van de rijscholen zich laat vangen door een angstcultuur en mee werkt aan structurele misleiding van jongeren, mogen ze zelf bepalen. Ik bepaal zelf, als journalist, instructeur en burger of ik aan de gekkigheid mee doe. Niet dusss!”

Ik heb vroeger gehandbald en ‘verloor’ mij zelf ook wel eens, maar dan was er na de wedstrijd altijd een ‘sorry’ moment naar de tegenstander of scheids.

Ik kijk naar René Brünen een beetje als naar Rai Vloet, de speler van Heracles die veel meer op zijn geweten had na een dodelijk ongeval (met hoge snelheid en een te hoog alcoholpromillage) dan hij aanvankelijk deed voorkomen. Ook die bekommerde zich maandenlang niet om zijn slachtoffers, creëerde zijn eigen ‘waarheid’. Maar inmiddels is die ons land al uit, omdat liegen in dit soort kwesties het slechtste is wat je kunt doen…

Als de rechter straks in zijn (Verkeerscollege Brünen) nadeel oordeelt dan zal ook het CBR, zo verwacht ik, moeten doen wat ze met mijn rijschool Rijbewijzz hebben gedaan; uitschrijven. Doen ze dat niet, dan volgt ook daar een procedure.

Ik ben anders dan de mensen die over een ander incident, op 1 december, valselijk hebben verklaard. En anders dan de CBR examinator Rudi de Jong die er toen met de neus boven op stond en altijd is blijven zwijgen. Anders dan de kringcoördinatrice Elise Verheij die vast wel op de cctv camera’s op haar terrein heeft kunnen waarnemen dat er onterecht een zeer zware beschuldiging (poging tot zware mishandeling) tegen mij is gedaan door een CBR collega. Maar daar moeten de onderzoeken later maar helderheid over scheppen… En die gaan er heus wel komen, dat kost even tijd!”

“De zoon van René Brünen, Tom, zie ik als veel groter (maatschappelijk) probleem dan zijn vader. Wat die een, flinke tijd na het incident allemaal zei, is onverteerbaar en onvergefelijk. Die kan zo het Russische leger in. Als zijn vader dat oké vind, en die stond er bij, dan is dat veelzeggend over de grootste opleider van Twente!”.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer