CBR Enschede weer in de fout?

Vanmorgen stuurde een lokale CBR examinator, na overleg met de kringcoördinator Elise Verheij, een kandidaat onverrichter zake naar huis, omdat de kandidaat 10 meter zonder begeleiding het examenterrein op was gereden. De kandidaat had zelf zijn praktijkexamen gekocht bij het CBR en kwam dus zonder zijn rijschool. “Pure pesterij” zegt Henrie Kamps.

“Het wordt eens tijd dat het CBR zich realiseert dat het haar taak is om kandidaten die zich niet via een gemachtigde rijschool melden voor een praktijkexamen goed te informeren. Deze kandidaat krijgt van het CBR gewoon een standaard oproepkaart. Dat wordt nog wat als dat er straks 100 of meer per week worden…. Er staan in de brief helemaal geen instructies over aan welke eisen de auto die ze meebrengen moet voldoen, over Corona niet en over geen enkele ander protocol. Belachelijk!!”

“Het is al lang geen geheim meer dat het CBR een zogenaamd ontmoedigingsbeleid hanteert om jonge mensen te dwingen om via een rijschool een praktijkexamen te reserveren. Wij hebben VVD kamerlid Daniel Koerhuis en Caroline van der Plas al geïnformeerd over dit onrechtmatige gedrag”.

“De afhandeling tussen de kandidaat is echt iets tussen het CBR en deze jongeman. Hij heeft zijn examen geregeld via het CBR en een auto gehuurd via www.praktizz.nl, omdat hij dan wel binnen zes weken een examen kon krijgen. Wij staan daar verder buiten!

Wij adviseren onze klanten altijd om zelf een begeleider mee te brengen die ook die laatste 10 meter het afgesloten CBR terrein op- en afrijd.”

Kamps is mede initiatiefnemer achter Praktizz.nl; waar zich inmiddels al tientallen jongeren hebben gemeld om rechtstreeks (zelf) bij het CBR een praktijkexamen aan te vragen.

“Daar kunnen Praktizz deelnemers ook een klacht indienen bij of tegen het CBR en wordt de schade die het handelen van het CBR met zich mee brengt via de klachtenprocedure of een massaclaim op het CBR verhaalt. Ook daar heeft de kandidaat dan geen zorgen meer over…”

Voor kleine rijscholen zijn de wachttijden inmiddels opgelopen tot meer dan 26 weken.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer