‘Kleine rijscholen moeten de touwtjes zelf in handen nemen… anders bestaan ze na 2025 niet meer… ‘

Als je als kleine rijscholen wilt overleven dan moet je nu beginnen met ‘verandering’ Ik heb het eerder meegemaakt; toen ik 200 Videoland videotheek-eigenaren vertelde dat ze nog vijf jaar de tijd hadden om op zoek te gaan naar nieuwe kansen. Ze moesten er om lachen…

Zes jaar later waren ze allemaal failliet, werkeloos of gingen wat anders doen.

Kleine rijscholen moeten zich realiseren dat zij 85% van de rijschoolwereld vormen. Niet het CBR en niet de grote opleiders zouden het beleid moeten bepalen. Maar onwetendheid en de gedachte ‘het gaat al veertig jaar zoals het gaat…’ zorgen er voor dat veel rijscholen niet zullen overleven.

Haal de macht weg bij het CBR door ze te bestrijden waar ze kwetsbaar zijn; de wetgeving.

Focus op het geven van rijles en laat je leerlingen zelf de examens regelen; zoals het CBR dat ook het liefst ziet bij de theorie.

Alleen dan komt het CBR onder druk, want dan zijn de lange wachttijden echt iets tussen de consument én het CBR.

Pas dan wordt het CBR een prooi voor consumentenorganisaties en politieke partijen en gaat er echt gewerkt worden aan een eerlijke, betaalbare opleiding. Dan kan de kleine rijchool echt wel €60,– per uur verdienen en zich concentreren op een goede rijopleiding.

Laat u ontzorgen van dat tijdrovende werk, overleg en gezeur rond de problemen die van jaar tot jaar erger worden; de wachtlijsten bij het CBR….

Als u dat niet doet dan voorspel ik u dezelfde toekomst als de videotheekhouders 15 jaar geleden….

http://www.praktizz.nl

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer